Vitamín
pre ochranu pokožky

duration time 2 min. čítania

Retinol, objavený v roku 1913, je prirodzene sa vyskytujúca aktívna forma vitamínu A, ktorý hrá zásadnú úlohu pri udržovaní správnej funkcie kožnej bariéry. U pacientov trpiacich nedostatkom retinolu by sa totižto mohla objaviť hyperkeratinizovaná, suchá a drsná koža – rysy predčasne zostarnutej epidermis. Pri lokálnej aplikácii má retinol jedinečne komplexné účinky na starnúcu pokožku:

Na povrchu: Retinol vyhladzuje a vyrovnáva pleť, čím pomáha bojovať proti stareckým škvrnám a bledosti.
V hĺbke: Chráni podporné štruktúry pokožky pre zmiernenie vrások.

RETINOL: ŽIARIVÁ HVIEZDA DERMATOLÓGOV...
ALE NIE BEZ OBMEDZENIA

Táto dermatologická referenčná molekula bola rovnako synonymom problémov s toleranciou a výziev pri formuláci. Až donedávna jednoducho nebola pre pacientov s citlivou pokožkou prístupnou voľbou. Ženy sa sťažovali na olupovanie, začervenanie a nepohodlie. Okrem toho bol retinol kvôli svojej krehkej štruktúre a fotosenzibilizujúcim účinkom vyhradený pre nočné aplikácie. Ale nie každý retinol bol tvorený rovnako...

2010 – LA ROCHE-POSAY VYTVÁRA
PRVÝ RETINOL VHODNÝ PRE CITLIVÚ PLEŤ

Zásadným miľnikom v histórii retinolu bol zaznamenaný v roku 2010. Dermatologické laboratórium La Roche-Posay uviedli na trh prvý retinol s progresívnym uvolňovaním na svete pre kontrolovanejšiu účinnosť a bezprecedentnú toleranciu: čistý retinol je kombinovaný s retinolom s postupným uvolňovaním, ktorý tvorí rezervoár molekuly v koži pre pomalé uvolňovanie a dokonalú toleranciu aj na citlivej koži.

2016 – LA ROCHE-POSAY IDE EŠTE ĎALEJ
S RETINOLOM PRE DENNÉ POUŽITIE

Ďalšou výzvou pre odborníkov v oblasti dennej starostlivosti bola optimalizácia použitia tejto pluripotentnej molekuly: jej formulácia pre denné použitie. Práve behom dňa, keď je koža nadmerne vystavená stresorom z nášho okolia, je korektívna sila retinolu najviac potrebná.

V roku 2016 bol retinol konečne zafixovaný v aktívnom multištítu z prostredia:

  • SPF 30 proti dlhodobému pôsobeniu UVA a UVB na koži ako prevencia vzniku stareckých škvŕn, dehydratácie a drsnosti.
  • Antioxidant s karnozínom pre boj s hĺbkovým poškodením vedúcim k vzniku vrások a pre posilnenie energetického metabolizmu fibroblastov, kožných kolagénnových buniek.
  • Antiadhézna textúra chrániaca pred drobnými časticami znečisteného prostredia, aby nedošlo k šednutiu a matnutiu pleti.

Pokožka je chránená proti vplyvom životného prostredia a môže tak volne smerovať svoju energiu k udržovaniu zdravého, mladistvého tkaniva a taktiež plne využívať výhody zrovnávacej korekčnej molekuly.

Ako jedna z nejlepších molekúl proti starnutiu, je retinol súčásťou „výzbroje“ dermatológov už desiatky rokov.

Spoločnosť La Roche-Posay, ktorá sa zaviazala podporovať pokrok v dermatológii, učinila zásadný prelom v zlepšovaní a zjednodušovaní používania tejto referenčnej molekuly. Tajomstvo proti starnutiu pleti ešte zďaleka nie je kompletne odhalené!

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné normy, ktoré prekonali medzinárodné predpisy pre kozmetiku.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ
A V SPRÁVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.