NAJLEPŠÍ RITUÁL STAROSTLIVOSTI
O CITLIVÚ PLEŤ

Article Read Duration 7 min. čítania

Pokiaľ máte citlivú pleť, je dôležité vedieť, ktoré produkty sú pre ňu vhodné, a ktorým je lepšie sa vyhnúť. Vyhýbajte sa napríklad „škodlivým" látkam akými sú parfemácia, farbivá, lanolín a alkohol, skúste produkty najskôr otestovať na malej časti vášho tela (napríklad na ruke) a vyhľadávajte vzduchotesné balenia, ktoré udržiavajú perfektný stav obsahu. 

Nevyhnutnosťou je tiež pravidelná starostlivosť o citlivú pleť:

• Jemne vyčistite pleť micelárnou vodou. Vyhnete sa tak kontaktu s tvrdou vodou a zmyjete svoj make-up bez prílišného dráždenia pokožky.
• Upokojte pleť nanesením termálnej vody.
• Denne nanášajte zvlhčujúci prípravok pre citlivú pleť.
• Chráňte svoju pokožku pred znečistením a UV žiarením.
• Nešetrite na veľmi citlivých miestach ako je očné okolie či pery.
• Vyhľadávajte hypoalergénny make-up testovaný na citlivej až alergickej pleti.

KTORÝ HYDRATAČNÝ PRODUKT 
A KTORÁ RUTINA JE VHODNÁ PRE CITLIVÚ PLEŤ?

Premýšľate, ktorý denný zvlhčujúci produkt môžete bezpečne nanášať na citlivú pokožku vašej tváre? Nie ste si istí, ktorá pravidelná starostlivosť o pleť je tá pravá pre vašu citlivú pleť? Ak áno, tak ste na správnom mieste! Prečítajte si, ako sa správne starať o vašu citlivú pleť, pery a očné okolie a o tom, ako sa zbaviť nepríjemných pocitov štípania a napínania pleti.

ZAČNIME S 3 JEDNODUCHÝMI 
PRAVIDLAMI STAROSTI O PLEŤ

UDRŽUJTE SVOJU CITLIVÚ PLEŤ V POKOJI

1. PRAVIDLO CITLIVEJ PLETI – ŽIADNE ŠKODLIVÉ LÁTKY PROSÍM! DRŽTE SA ĎALEJ OD DRÁŽDIVÝCH LÁTOK

Pokiaľ máte citlivú pleť, uistite sa, že máte ten správny produkt. Niektoré totiž môžu obsahovať prídavné látky, ktoré sú nevhodné či iritujúce pre citlivú pokožku a môžu spôsobiť štípanie či začervenanie. Vzhľadom k tomu, že je citlivá pokožka obzvlášť zraniteľná voči vonkajším agresorom, v tomto prípade teda platí, že „menej je viac“. Pri čítaní etikiet na produktoch sa uistite, že je tam napísané „testované na citlivej a alergickej pleti“ apod.

Taktiež si dajte pozor na bežné „škodlivé látky", ktoré môžu vyvolať negatívne reakcie, ako sú:

  • parfemácia
  • farbivá
  • lanolín
  • alkohol

Vždy si skontrolujte, že na make-upe a laku na nechty je napísané „bez obsahu niklu". Je to jeden z ďalších ukazovateľov, ktorý je však uznávaný iba niektorými značkami.

2. PRAVIDLO CITLIVEJ PLETI – NA BALENÍ ZÁLEŽÍ!

Aj to najjemnejšie zloženie môže spôsobiť citlivosť pokožky, pokiaľ nie je chránené. Prečo? Fenomén zvaný retrokontaminácia, pri ktorej sa častice zo vzduchu – potenciálne dráždivé látky a alergénydostávajú do balenia vo chvíli, keď je už otvorené. Tieto mikroskopické dráždivé látky a alergény môžu kontaminovať vaše produkty dennej starostlivosti o pleť. Pokiaľ teda máte citlivú pokožku, siahnite radšej po tube než sklenenom obale a vyhnite sa tak kontaminácii obsahu spôsobenej dotykom či vzduchovými časticami, kedykoľvek si krém nanesiete.

Ideálne by malo byť balenie produktov pre citlivú pokožku hermetické, inými slovami vzduchotesné a s ochrannými ventilmi, ktoré zabraňujú kontaminácii a oxidácii. Nemalo by dôjsť ani k žiadnemu kontaktu produktu s akýmkoľvek kovom a to preto, že kovové ióny oslabujú pokožku. Dobrým príkladom je TOLERIANE Dermallergo, ktorého jednoduché, ale upokojujúce zloženie chráni vzduchotesná dávkovacia pumpička.

3. PRAVIDLO CITLIVEJ POKOŽKY – PRODUKTY VYSKÚŠAJTE

Jediná možnosť, ako si byť 100 % istý, či budete produkt dobre znášať, je si ho vyskúšať. Naneste malé množstvo na vaše predlaktie a prelepte si ho vodeodolnou náplasťou. Skontrolujte reakciu po 48 hodinách – pokiaľ miesto nie je začervenané môžete ho bez obáv používať na vašej tvári.

Teraz už poznáte zásady, ktoré stoja za výberom produktov na tvár pre citlivú pleť. Pokračujte kurzorom nižšie, kde si budete môcť zostaviť svoj denný rituál.

TÁ NAJLEPŠIA STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ
RITUÁL PRE CITLIVÚ PLEŤ

7 KROKOV: NÁVOD NA TO, AKO UDRŽAŤ SVOJU CITLIVÚ PLEŤ V POKOJI

KROK Č. 1: JEMNÉ DENNÉ ČISTENIE

Pri čistení citlivej pleti je kľúčové slovo jemné. Pre zachovanie prirodzenej rovnováhy použite pH neutrálny odličovač, ktorý je špeciálne vyvinutý na čistenie citlivej pokožky. Vašimi pomocníkmi pri čistení citlivej pleti sú jemná micelárna voda, ktorá odstraňuje všetky známky nečistôt z vašej pleti bez nutnosti trenia či oplachovania tvrdou vodou, a odličovače navrhnuté priamo pre tú najcitlivejšiu pokožku ako je TOLERIANE Odličovacia a čistiaca emulzia.

KROK Č. 2: POKRAČUJTE UPOKOJUJÚCOU TERMÁLNOU VODOU

Pokiaľ existuje nejaký zázrak pre citlivú pleť v spreji, je to Termálna voda z La Roche-Posay. Prirodzene upokojuje a pôsobí antioxidačne vďaka svojmu jedinečnému minerálnemu zloženiu, ktoré je bohaté na selén. Okamžite zmierňuje pocity napnutia, pálenie či štípanie. 

KROK Č. 3: VYBERTE SI PRODUKT NA CITLIVÚ PLEŤ, KTORÝ BUDE ZODPOVEDAŤ VAŠIM POTREBÁM

Uistite sa, že používate hydratačný prípravok určený na problémy vašej pokožky a jeho zloženie je určené pre potreby citlivej pokožky.

  • Jeden z najlepších produktov pre citlivú pleť so sklonom k napínaniu, brneniu, vysychaniu, diskomfortu a občasnému začervenaniu je TOLERIANE Sensitive. Nielen, že obnovuje povrch ochrannej kožnej bariéry, ale vyvažuje tiež neviditeľnú bariéru tvorenú z dobrých baktérií, a to vďaka svojim probiotickým aktívnym látkam. Každým dňom sa dvojitá bariéra obnovuje, pokožka je upokojená a jej citlivosť zmiernená. 
  • Pleť so sklonom k alergiám bude určite vďačná TOLERIANE Dermallergo za svoj upokojujúci a ochranný efekt. Navrhnutý pre tú najcitlivejšiu pleť, aj pre tú alergickú, obnovuje kožnú bariéru. TOLERIANE Ultra vám pomôže mať svoju alergickú pleť pod kontrolou.
  • Na upokojenie a schladenie citlivej pokožky so sklonom k začervenaniu skúste hydratačný krém TOLERIANE ROSALIAC od La Roche-Posay.
  • Pre mastnú, citlivú pleť so sklonom k červenaniu sme navrhli rad EFFACLAR, ktorý vďaka svojmu zloženiu hydratuje, ale zároveň sa tiež zameriava na akné, znižuje výskyt rozšírených pórov a lesklej, mastnej pokožky. 
  • Pre suchú, citlivú pleť prináša rad NUTRITIC dôkladnú hydratáciu a komfort.
  • Pokiaľ hľadáte riešenie na problémy spojené so starnutím citlivej pleti, ďalej už hľadať nemusíte. Hydratačné prípravky REDERMIC a HYALU B5 poskytujú dlhodobú hydratáciu a zároveň bojujú proti vráskam a ďalším známkam starnutia.

 

KROK Č. 4: CHRÁŇTE CITLIVÚ PLEŤ PRED EXTERNÝM STRESOM

Správna starostlivosť o citlivú pleť vám po rannej aplikácii pomôže ochrániť vašu pleť pred každodenným stresom, akými sú znečistenie či UV žiarenie. Rad ANTHELIOS ponúka veľmi silnú UVA-UVB ochranu vhodnú aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Okrem UV ochrany prípravky ANTHELIOS tiež aktivujú antioxidanty, ktoré chránia citlivú pokožku proti negatívnym dopadom znečistenia a UV. Zloženie ANTHELIOS Ultra je také šetrné a upokojujúce, že ho môžete bezpečne nanášať aj na očné okolie. Pokračujte nižšie a dozviete sa viac o ďalších produktoch vhodných pre citlivé oči. 

KROK Č. 5: OPATRNE NA VEĽMI CITLIVÉ OBLASTI AKO SÚ OČI A PERY

Existujú citlivé, ale aj veľmi citlivé oblasti. Niektoré časti vašej tváre, ako sú pery či očné okolie majú obzvlášť jemnú a tenkú pokožku. Vedeli ste, že je pokožka očných kontúr desaťkrát tenšia než zvyšná pokožka tváre? Uistite sa teda, že používate produkty vyvinuté špeciálne na tieto oblasti.

Na čistenie citlivých očí používajte odličovač očí či vatový tampónik namočený v micelárnej vode, ktorý odstráni make-up bez potreby trenia. Pre naozaj veľmi citlivé oči používajte odličovač, ktorý má sterilný dávkovač ako napríklad TOLERIANE Ultra Demaquillant. Následne jemne naneste jemný dobre tolerovaný krém ako je TOLERIANE Dermallergo krém na citlivé očné okolie, ktorý prináša okamžitú a dlhodobú úľavu pre vaše citlivé oči.
Pokiaľ hľadáte prípravok proti vráskam na citlivé oči, ktorý je vyvinutý dermatológmi, skúste HYALU B5 Očný krém. S týmto prípravkom budú aj tie najcitlivejšie oči hydratované molekulami kyseliny hyalurónovej.

KROK Č. 6: STARAJTE SA O VAŠE POPRASKANÉ PERY  

Pery sú neoddeliteľnou súčasťou komunikácie a výrazových prostriedkov. Sú ale tiež náchylné k vysychaniu a popraskaniu. Táto oblasť môže byť citlivá na niektoré látky, akými  sú konzervačné látky či peruánsky balzam (hlavný alergén, ktorý sa nachádza v mnohých hygienických potrebách). Vo chvíli, kedy sú pery vysušené, máme tendenciu strhávať vyschnuté časti, čo ale následne zvyšuje podráždenie a zápal. Odolajte nutkaniu a vydajte sa smerom k hladkým, zdravým perám!

Vyskúšajte NUTRITIC LIPS vo forme tyčinky pre ľahkú aplikáciu a okamžitú úľavu s dlhodobými vyhladzujúcimi účinkami.
Citlivosť pier môžu zhoršiť aj slnečné lúče. Na letnom slnku či v horách si preto chráňte krehkú pokožku pier pomocou SPF.

 

KROK Č. 7: AKÝ MAKE-UP JE VHODNÝ PRE CITLIVÚ PLEŤ?

Teraz je vaša pleť pripravená. Hľadáte vhodný make-up pre citlivú pleť a očné okolie? Minimalizujte riziko alergií a zvoľte hypoalergénny make-up.

S radom make-upov a korektorov TOLERIANE Teint od partnera dermatológov - La Roche-Posay a radom očného make-upu TOLERIANE je vaša citlivá pokožka a oči v tých najlepších rukách. Každý produkt bol testovaný na citlivej až alergickej pokožke a očiach, takže svoju krásnu, no citlivú pleť a oči môžete skrášliť úplne bez obáv.
Ak sa chcete dozvedieť viac o príčinách citlivej pleti, kliknite SEM.

PRAVDA
ALEBO MÝTUS?

PSYCHICKÁ POHODA
MÔŽE OVPLYVNIŤ CITLIVOSŤ POKOŽKY

PRAVDA

Stres a intenzívne emócie spôsobujú dilatáciu krvných ciev v koži, čo vyvoláva začervenanie a pocity diskomfortu. Mnoho ľudí považuje rôzne relaxačné techniky za cenného pomocníka k udržaniu si svojej citlivej pokožky v hladine zen. Tento prístup funguje najlepšie v kombinácii s odbornými prípravkami starostlivosti o citlivú pleť, akými sú napríklad prípravky z radu TOLERIANE.
Zistiť viac

ORGANICKÉ PRODUKTY SÚ TIE
NAJLEPŠIE PRE CITLIVÚ POKOŽKU

MÝTUS

To, že je niečo prírodného pôvodu automaticky neznamená, že to nespôsobí na citlivej koži vyrážky. V skutočnosti môže mnoho prírodných rastlinných extraktov vyvolávať už známe pocity pichania, pálenia a štípania. Čo sa alergénov týka, príroda je ich plná!
Zistiť viac

VYSTAVENIE SLNKU MÔŽE 
ZVÝŠIŤ CITLIVOSŤ POKOŽKY

PRAVDA

Slnko môže naozaj ovplyvňovať mieru citlivosti pokožky. Je to preto, že UV žiarenie je spúšťačom oxidačného stresu a zápalov v pokožke, čo spôsobuje začervenanie a vyrážky. Zaraďte širokospektrálnu UVA-UVB ochranu a ochranu pred dlhovlnným UVA žiarením, ako napríklad rad ANTHELIOS, do vašej každodennej starostlivosti o pleť.
Zistiť viac

DLHÁ HORÚCA SPRCHA 
POMȎŽE UPOKOJIŤ CITLIVÚ POKOŽKU

MÝTUS

Po náročnom dni vám horúca sprcha síce môže uvoľniť svaly, ale horúca voda alebo rozmočenie určite nie sú pre citlivú pokožku dobrou voľbou. Vystavenie citlivej pokožky vysokým (a nízkym) teplotám stimuluje uvoľňovanie histamínu (molekuly svrbenia), ktoré môže spustiť reťazovú reakciu podráždenia. Najlepšie je zvoliť krátke, vlažné sprchy alebo kúpele.

 

Zistiť viac

AJ NA TOTO MÁME
ŠPECIÁLNY RAD PRÍPRAVKOV

TOLERIANE je rad produktov určených na hydratáciu, upokojenie a ochranu citlivej až alergickej pleti.

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné normy, ktoré prekonali medzinárodné predpisy pre kozmetiku.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ
A V SPRÁVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.