ČO JE TO ATOPICKÁ DERMATITÍDA?
TU NÁJDETE VŠETKY POTREBNÉ INFORMÁCIE, OD PRÍČIN AŽ PO RIEŠENIE PROBLÉMU.

Article Read Duration 10 min. čítania

Atopická dermatitída je kožné ochorenie, ktoré je dedičné a vyskytuje sa najmä u detí. Atopická pokožkla je prirodzene suchá a má poškodenú ochrannú kožnú bariéru. To umožňuje vyššiu priepustnosť alergénov a vznik zápalu. Aký je výsledok? Intenzívne svrbenie, ktoré narúša spánok a kvalitu života. Pokožka so sklonom k atopickej dermatitíde si počas vzplanutí vyžaduje určitú špecifickú liečbu a počas fázy kľudu vhodnú udržovaciu starostlivosť:


• Jemne očistite pokožku prípravkom nahradzujúcim mydlo.
• Aplikujte zmäkčovadlo minimálne dvakrát denne.
• Hneď po športovej aktivite sa osprchujte a následne aplikujte zmäkčovadlo .
• Zlepšite rovnováhu baktérií prospešných pre pokožku.

ČO JE PRÍČINOU VZNIKU
ATOPICKEJ DERMATITÍDY?

Mnohí ľudia majú na atopickú dermatitídu genetickú predispozíciu, čo znamená, že atopická dermatitída (alebo atopický ekzém) sa môže vyskytovať v rodine. Tí, ktorí trpia týmto ochorením, majú vysoko reaktívny imunitný systém a sklony k alergickým ochoreniam, ako je astma a senná nádcha. Atopická pokožka je prirodzene veľmi suchá. Normálna pokožka vytvára mazovú vrstvu, ktorou sa chráni. Atopická pokožka však nie – ale nebojte sa, sme tu, aby sme vám pomohli. Tento film je známy ako kožná bariéra alebo ochranná funkcia kože. Pokožka so sklonom k ekzémom je akoby "obnažená" , takže niektoré alergény v našom prostredí dokážu preniknúť do hĺbky, až do spodných vrstiev kože. Tam potom stimulujú imunitný systém, ktorý reaguje prehnane. To spôsobuje výskyt klinických príznakov atopického ekzému : svrbenie, zápal a mokvanie. Faktor životného prostredia, ako je znečistenie, má za následok výrazné zvýšenie výskytu atopického ekzému za posledných niekoľko rokov. Existujú dokonca dôkazy o tom, že nerovnováha baktérií prospešných pre pokožku môže prispievať k výskytu atopického ekzému.

AKÉ SÚ PRÍZNAKY
ATOPICKEJ DERMATITÍDY?

Ekzém na tvári

Atopický ekzém sa prejavuje ako veľmi suchá koža, ktorá sa vyznačuje pnutím a svrbením. Vyskytuje sa najmä na tvári bábätiek. Medzi príznaky atopickej dermatitídy na tvári patria tiež šupinatosť a drsné červené škvrny. Viditeľné príznaky atopického ekzému na tvári môžu mať tiež významný vplyv na pohodlie dieťaťa, ktoré tak môže na verejnosti cítiť nepríjemne alebo úzkostne. Dobrou správou je, že vďaka správnej liečbe a každodennej starostlivosti o pokožku medzi kritickými stavmi možno atopický ekzém vášho dieťaťa účinne zvládať takmer až do bezproblémového stavu.

Ekzém na tele

U novorodencov sa atopická dermatitída vyskytuje najčastejšie na tvári, najmä čele, na lícach a brade. S pribúdajúcim vekom sa ekzematické škvrny presúvajú hlavne na krk a ruky - do kožných záhybov v okolí lakťov, zápästí a podkolenných jamiek. Medzi príznaky patria suché plochy, intenzívne svrbiaca pokožka, na ktorej sú často viditeľné škrabance. Po čase pokožka zhrubne a stuhne v procese nazývanom “lichenifikácia.” Ak má vaše dieťa akýkoľvek z týchto príznakov, navštívte praktického lekára alebo dermatológa.

KEDY SA ZAČÍNA OBJAVOVAŤ
ATOPICKÁ DERMATITÍDA?

Ekzém u bábätiek

Atopická dermatitída alebo atopický ekzém sa často vyskytuje počas prvých mesiacov života. Detská pokožka so sklonom k atopickému ekzému sa ošetruje pomocou náhrad mydla (syndet) na umývanie a zmäkčovadiel. Neváhajte používať zmäkčovadlo špeciálne prispôsobené pokožke so sklonom k atopickému ekzému od prvých dní po narodení dieťaťa.

Dá sa atopický ekzém u detí liečiť?

V 50 % prípadov u detí so sklonom k atopickému ekzému sa vylieči vo veku do 1 roka a tento zdravotný problém ustúpi sám do 5 rokov veku dieťaťa.

Neexistuje definitívne riešenie, ale veľmi suchý stav pokožky je možné zmierniť určitými opatreniami, ako je napríklad použitie náhrady mydla na umývanie, uprednostňovanie vlažných spŕch pred horúcimi kúpeľmi a nanášanie zmäkčovadla dvakrát denne. Akútne vzplanutia je možné ošetrovať lokálnymi kortikosteroidnými krémami, ktoré sa však majú používať iba obmedzenú dobu, pretože môžu spôsobovať vedľajšie účinky, ako je napríklad stenšenie pokožky. Nižšie nájdete podrobný popis starostlivosti o pokožku so sklonom k atopickému ekzému.

ATOPICKÝ EKZÉM:
REÁLNY VPLYV NA ŽIVOT DIEŤAŤA

Ekzém u bábätiek

Hlavným príznakom atopickej dermatitídy je “pruritus” alebo svrbenie, ktoré má vplyv na duševnú pohodu detí. Medzi časté problémy patria narušený spánok, kolísanie nálady a trvalý pocit diskomfortu. Keď má dieťa pokožku so sklonom k atopickému ekzému, pociťuje to celá rodina:
• 58 % detí s atopickým ekzémom má narušený spánok1,
• 31 % rodičov uvádza, že ekzém zmenil ich bežný život2,
• 85 % rodičov cíti, že ochorenie ich detí má vplyv na ich vlastný emočný stav3.

NEŠKRIABTE SA. NAMIESTO TOHO
UPOKOJTE PREJAVY SVRBENIA

Aj keď škriabanie môže priniesť dočasnú úľavu pri prejavoch svrbenia, ekzém bude naďalej pretrvávať, pretože škriabanie následne poškodzuje ochrannú kožnú bariéru. Výsledkom je vysoko frustrujúci bludný kruh svrbenia a škriabania. Na prelomenie začarovaného kruhu atopickej dermatitídy alebo ekzému je preto dôležité toto svrbenie upokojiť.
Čítajte ďalej a objavte tipy pre životný štýl na zníženie tohto znepokojujúceho svrbenia a dodržiavajte pokyny programu starostlivosti, ktorú vám môže lekár predpísať počas vzplanutia.

 

PÄŤ NAJDÔLEŽITEJŠÍCH TIPOV
PRE ŽIVOT S BEZ NEUSTÁLEHO SVRBENIA!

1. Pokožku so sklonom k atopickému ekzému čistite šetrným spôsobom.

Namiesto horúcich kúpeľov uprednostnite vlažné sprchy a skráťte ich na 10 minút. Nepoužívajte penivé prípravky, ktoré môžu byť k pokožke drsné, a radšej zvoľte čistiace prípravky bez mydla, ako sú syndet, ktoré pokožku čistia bez toho, aby ju podráždili. Taktiež používajte šampóny vhodné pre citlivú pokožku u detí vo veku od 3 rokov. Po každom sprchovaní aplikujte zmäkčovadlo špeciálne navrhnuté pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému.

2. Má vaša pokožka sklon k atopickému ekzému? Vyhláste vojnu prachovým roztočom!

Atopický ekzém sa spája s veľmi suchou pokožkou, ktorej chýbajú lipidy chrániace zdravú pokožku pred niektorými vonkajšími alergénmi, ako sú roztoče, ktoré sa vyskytujú v domácnostiach. Pravidelne vysávajte a každý deň vetrajte izby, a to najmä spálne. V prípade potreby si zaobstarajte chrániče matracov a vankúše, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby predchádzali prachovým roztočom.

3. Doprajte si regeneračný spánok

Pokožka so sklonom k atopickému ekzému je charakteristická suchosťou, ktorá spúšťa svrbenie. To môže narúšať spánok detí… a tiež ich rodičov počas noci. Pomôžte každému dobre sa v noci vyspať tým, že budete teplotu v spálni udržiavať medzi 18 a 20 stupňami: Zabránite tak tomu, aby bol vzduch v miestnosti príliš suchý. V prípade potreby si zabezpečte zvlhčovače vzduchu. A samozrejme, nezabudnite večer aplikovať zmäkčovadlo.

4. Pri pokožke so sklonom k atopickému ekzému je najlepším materiálom bavlna

Ak máte suchú pokožku, je dôležité vyhýbať sa nadmernému poteniu, ktoré by mohlo spôsobiť podráždenie. Je potrebné vyhýbať sa vlne a syntetickým tkaninám. Namiesto toho si vyberajte vzdušnú bavlnu, ktorá je pre pokožku jemnejšia. A ak sa pri cvičení radi zapotíte, potom…

5. Si doprajte šport, ale následne sa hneď osprchujte.

Cvičenie nie je u ľudí, ktorí majú  pokožku so sklonom k ekzému nijako obmedzené, dajte si však pozor na to, aby na pokožke nezostával pot dlhší čas, pretože to môže spôsobiť podráždenie. Najlepšie je nosiť voľné vzdušné oblečenie, ktoré odvádza pot preč od pokožky. Po cvičení sa okamžite osprchujte pomocou vhodného krémového čistiaceho prípravku, a potom použite zmäkčovadlo určené na pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Vaše zmäkčovadlo by malo pokožku hydratovať a vyvážiť jej užitočné baktérie.

 

KTO LIEČI ATOPICKÚ DERMATITÍDU,
KEĎ ZMENY ŽIVOTNÉHO ŠTÝLU NEPOSTAČUJÚ?

Ak si myslíte, že vaše dieťa má ekzém, najlepším odborníkom na zlepšenie stavu tohto problému je dermatológ. Len oni dokážu stanoviť presnú diagnózu, určiť program starostlivosti a poskytnúť vhodnú radu. Mierne prípady atopickej dermatitídy môže vyriešiť aj váš praktický lekár a vždy stojí za to požiadať svojho lekárnika o radu ohľadom vhodného ošetrovania.

POCHOPENIE
VAŠEJ KAŽDODENNEJ STAROSTLIVOSTI PRI ATOPICKEJ DERMATITÍDE

Každodenná starostlivosť o pokožku so sklonom k ekzému spadá v podstate do dvoch kategórií: riešenie prepuknutípreventívna starostlivosť medzi vzplanutiami.

Ošetrenie pri prepuknutí atopického ekzému.

Keď sú príznaky atopickej dermatitídy závažné (suché červené škvrny, stopy po škriabaní, rôzne nedokonalosti…), dermatológovia predpisujú kortikosteroidné krémy. Tieto prípravky starostlivosti o pokožku so sklonom k ekzému majú protizápalový účinok, a preto by sa mali aplikovať na podráždené časti pokožky, aby sa čo najskôr upokojila a zmiernili sa poškodenia spôsobené škriabaním. Všeobecne sa odporúča aplikovať kortikosteroidy dvakrát denne. Máte obavy z toho, či sú bezpečné? Prečítajte si…

Steroidné krémy sú bezpečné, ak sa používajú správne

V niektorých krajinách sa kortizón neteší veľkej obľube pre jeho predpokladané vedľajšie účinky: zadržiavanie vody, poruchy spánku, pomalší rast atď. Tieto účinky sa však týkajú iba kortikosteroidov podávaných perorálne.
V krémovej forme zostáva steroid na povrchu pokožky a nespôsobuje tieto závažné vedľajšie účinky. Odporúča sa však dávať pozor, pretože nadmerné používanie lokálnych steroidov môže stenšovať a oslabovať pokožku. Neodporúča sa používať steroidné krémy na tvár, kde je pleť tenšia.

Fáza prevencie so zmäkčovadlami

Prevencia medzi vzplanutiami je dôležitou súčasťou ošetrovania pokožky so sklonom k atopickémuu ekzému.
Keď postihnuté miesta spôsobené atopickým ekzémom ustúpia, zmäkčovacie krémy obnovujú emulziu tuku vo vode, ktorá chráni povrch pokožky (“hydrolipidický film” alebo “kožná bariéra”, o ktorých sme hovorili vyššie) a obmedzuje prenikanie dráždivých látok dovnútra. Krémy na pokožku so sklonom k atopickému ekzému sa majú nanášať na celé telo raz alebo dvakrát denne, aby sa pokožka zhydratovala a vyvážili sa jej užitočné baktérie, čím sa zníži svrbenie spôsobené suchosťou a zabráni sa ďalšiemu vzplanutiu alebo sa skráti trvanie tohto stavu. Ak budete udržiavať pokožku hydratovanú a chránenú bohatým zmäkčovadlom, môžete zabrániť tomu, aby znečistenie okolitého prostredia pôsobilo dráždivo na vašu pokožku, čo vám pomôže prerušiť začarovaný kruh svrbenia a škriabania.

VÝZNAM DODRŽIAVANIA LIEČBY ATOPICKEJ DERMATITÍDY
A KAŽDODENNEJ STAROSTLIVOSTI O POKOŽKU

Keďže je atopický ekzém chronické kožné ochorenie, kľúčom k úspešnej starostlivosti je konzistentnosť. Je dôležitá ostražitosť a neustále treba dávať pozor na nové červené škvrny, ktoré môžu vyžadovať ošetrenie steroidným krémom, a tiež sa dôsledne venovať preventívnej starostlivosti.

Na každodenné umývanie používajte vlažnú vodu a náhradu mydla alebo syndet, a potom naneste zmäkčovadlo špeciálne určené pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Vhodné zmäkčovadlo, ako napríklad Lipikar Baume AP+ , sa má používať minimálne raz denne. Tiež neváhajte a poraďte sa s dermatológom, či správne svojmu dieťaťu aplikujete krémy.

ZAPOJTE
AJ SVOJE DIEŤA!

Keďže budete zmäkčovadlo nanášať dvakrát denne, bude vždy jednoduchšie, ak to zmeníte na zábavu. Pustite napríklad dieťaťu hudbu, kým mu budete nanášať krém. Prípadne môžete zložiť pieseň o aplikovaní krému alebo krém nanášať vo vzoroch. Dôležitou vecou je, aby bolo vaše dieťa motivované, aby sa konzistentne staralo o svoj ekzém ako súčasť pravidelnej rutiny a starostlivosti pred spánkom. Nebojte sa a doprajte svojmu dieťaťu trochu samostatnosti – možno vás samo prekvapí.

ATOPICKÝ EKZÉM
A BAKTÉRIE, KTORÉ ŽIJÚ NA KOŽI

Zdravá pokožka je domovom miliárd užitočných baktérií, ktoré spokojne žijú na každom milimetri štvorcovom. Naopak, atopická dermatitída je spojená s úbytkom rozmanitosti týchto mikroorganizmov (baktérie, huby, archea), známych ako mikrobióm. Až doteraz sme sa snažili vyhubiť mikroorganizmy prítomné v tele a na povrchu našej pokožky. Posledný výskum zatiaľ ukázal, že tieto mikroorganizmy v skutočnosti tvoria vyvážené bakteriálne prostredie, ktoré reaguje na naše telo s cieľom zabezpečiť jeho správne fungovanie. Práve pri ekzéme je mikrobióm nevyvážený.

OBNOVA MIKROBIÓMU
AKO STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKOU SO SKLONOM K ATOPICKÉMU EKZÉMU

Najlepšie zmäkčovadlo na pokožku so sklonom k atopickému ekzému je teda doplniť lipidovú bariéru pokožky a zlepšiť rovnováhu jej mikrobiómu. V klinickej štúdii laboratóriá La Roche-Posay preukázali, že na trvalú úľavu pokožky so sklonom k atopickému ekzému nestačí len obnoviť ochrannú funkciu pokožky. Je rovnako dôležité obnoviť rovnováhu mikrobiómu. S balzamom Lipikar Baume AP+ môžete súčasne obnoviť lipidy v pokožke a vrátiť rovnováhu mikrobiómu, aby ste svojmu dieťaťu ponúkli okamžitú úľavu a 24-hodinový účinok ochrany pred poškriabaním a tiež rozloženie frekvencie vzplanutia suchých škvŕn.

 

KAŽDODENNÁ STAROSTLIVOSŤ
PRE DETI S POKOŽKOU SO SKLONOM K ATOPICKÉMU EKZÉMU

Aké prípravky na každodennú starostlivosť sú vhodné pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému?

Pri kúpaní/sprchovaní detí s pokožkou so sklonom k atopickému ekzému si vyberajte správne prípravky, ako je LIPIKAR Syndet . Pomáha obnoviť príjemný pocit a duševnú pohodu detí so suchou pokožkou. Pomocou končekov prstov vmasírujte syndet alebo „mydlo bez mydla“ do pokožky. Dôkladne pokožku opláchnite. Neobsahuje ani žiadne parfumy.

Kým je pokožka stále vlhká, aplikujte balzam Lipikar Baume AP+ , bohaté zmäkčovadlo, ktoré pomáha vytvoriť lipidovú bariéru pokožky a  vyrovnať jej mikrobióm.

LIPIKAR BAUME AP+:
REVOLUČNÉ AKTÍVNE INGREDIENCIE

V KONZISTENCII PRE RÝCHLE VSTREBANIE

Balzam Lipikar Baume AP+ , špeciálne vyvinutý pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému, obsahuje kombináciu aktívnych ingrediencií vybraných pre ich účinnosť proti silnému vysušeniu a pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému v novej revolučnej textúre, ktorá uľahčuje pravidelné nanášanie. Nový prípravok LIPIKAR Baume AP+ preukázal svoju účinnosť pri:

1. Obnove dlhodobej rovnováhy mikrobiómu

Zloženie balzamu LIPIKAR Baume AP+  (prípravok vyrobený z užitočných baktérií, ktoré žijú v termálnej vode z La Roche-Posay), pomáha obnoviť rovnováhu rozmanitosti mikroorganizmov žijúcich na povrchu pokožky, teda jej mikrobióm. Vďaka nemu je pokožka stabilná počas období remisie, a funguje tak ako prevencia zhoršenia príznakov. Upokojuje podráždenie, posilňuje ochrannú kožnú bariéru, aby sa obmedzilo zavádzaniu patogénnych látok, ktoré by spôsobovali nové podráždenie, a podporuje obnovu kožnej bariéry.

2. Obnove lipidovej bariéry pokožky

LIPIKAR Baume AP+ obsahuje kombináciu referenčných aktívnych dermokozmetických zložiek na zhydratovanie pokožky so sklonom k atopickému ekzému so silným zvláčňujúcim účinkom:
• Bambucké maslo, prirodzene relipidujúce
• Repkový olej, relipidujúci
• Glycerín, hydratujúci a vyhladzujúci

3. Upokojujúci účinok

Niacínamid pôsobí priamo na upokojenie podráždenia pokožky so sklonom k atopickému ekzému. Upokojuje a tíši pocit svrbenia, pričom zároveň znižuje nepohodlie.

LA ROCHE-POSAY
S VAMI PRE DOBRO POKOŽKY SO SKLONOM K ATOPICKÉMU EKZÉMU

Laboratóriá La Roche-Posay vyvíjajú prípravky špeciálne pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému, ktoré sú určené na použitie už od ranného veku. Spoločnosť La Roche-Posay vytvára prípravky šité na mieru pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Zlepšuje tak kvalitu života detí - a ich rodín - postihnutých týmto ochorením.

Okrem týchto prípravkov prevádzkuje spoločnosť La Roche-Posay viac ako 80 škôl pre deti s atopickým ekzémom na celom svete, ktoré pomáhajú zlepšiť kvalitu života detí s atopickým ekzémom a cítiť sa menej izolovane. Jedna takáto škola je prevádzkovaná v La Roche-Posay Thermal Centre, je prvým európskym dermatologickým termálnym centrom, kde sa každoročne liečia tisícky pacientov postihnutých ekzémom4.

Na školách pre deti s atopickým ekzémom sa môžu deti spolu so svojimi rodičmi zúčastniť seminárov a učiť sa, ako nanášať liečebné prípravky a sa starať o svoju pokožku. Dostávajú rady, ako sa vyhnúť poškriabaniu pokožky, a naučia sa najlepšie spôsoby, ako používať zmäkčovadlo  zábavným spôsobom v uvoľnenom prostredí.


1 Clinical study, 209 children aged between 2 and 16 (average age: 8) with mild to moderate atopic dermatitis
2 Dimension Baromètre suivi dermatologue 2008, Fr-All-It-Esp [Measurement: Dermatologist monitoring poll 2008, France-Germany-Italy-Spain]
3 La Roche-Posay clinical study, at 8 sites (France, Italy, Belgium, Germany, Argentina), 191 child patients aged between 3 and 22 having had atopic dermatitis for 5 years on average.
4 Certifications awarded to La Roche-Posay thermal cure as a result of the Europe-wide examination and surveys which ESPA have carried out in 2018

PRAVDA
ALEBO MÝTUS

ATOPICKÝ EKZÉM
MÔŽE BYŤ NÁKAZLIVÝ.

MÝTUS

Atopická dermatitída alebo ekzém je dedičné ochorenie a v žiadnom prípade nie je nákazlivé. Liečba symptómov atopického ekzému je založená na nahradení mydla inými prípravkami, zmäkčovadlami a  lokálnou aplikáciou kortikosteroidov.
Zistiť viac

ATOPICKÝ EKZÉM
ČASOM VYMIZNE.

PRAVDA

Atopický ekzém sa môže u detí vyskytovať rôzne dlho. U niektorých vymizne za niekoľko mesiacov, u iných trvá roky. Polovica detí, ktoré trpeli atopickým ekzémom ako bábätká, sa vylieči približne do piatich rokov. V  niektorých prípadoch atopický ekzém pretrváva až do dospelosti, no nie je to možné predvídať. Na ekzém neexistuje liečba, ktorá by zaistila úplné vyliečenie, ale s vhodnou starostlivosťou sa dá regulovať.
Zistiť viac

VZPLANUTIA EKZÉMU MÔŽE
SPÔSOBIŤ STRES.

PRAVDA

Nedokážeme vysvetliť prečo, ale odborníci potvrdili, že emócie, šok a stres môžu hrať pri vzplanutí ekzému významnú úlohu. Je známe, že atopický ekzém je ochorenie genetického pôvodu. Ak je pre vás spúšťačom stres, zamerajte sa na techniky jeho zvládania, trénujte napríklad mindfulness.
Zistiť viac

MÔŽE STRAVA
ZHORŠOVAŤ EKZÉM?

PRAVDA

Niektoré potraviny môžu pôsobiť ako spúšťač ekzému a spôsobiť vzplanutie. Ak u vás alebo vášho dieťaťa ekzém zhoršujú niektoré potraviny, vyhľadajte lekára, ktorý môže urobiť krvné a kožné testy, aby zistil, či ste na niektoré potraviny alergický (obvykle podozrivými sú arašidy, mlieko, sója, pšenica, ryby a vajcia).
Zistiť viac

Vedeli ste, že…?

LIPIKAR BAUME AP+ BOL OTESTOVANÝ V 29 ŠTÚDIÁCH POD DERMATOLOGICKOU KONTROLOU NA 14 180 PACIENTOCH.

OBJAVTE
PRÍPRAVKY Z TOHTO RADU

Rad LIPIKAR je európskou jednotkou v starostlivosť o telo a hygienu pre citlivú, veľmi suchú pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Obsahuje prípravky, ktoré sú vhodné pre celú rodinu – od novorodencov po seniorov.

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné štandardy nad rámec medzinárodných predpisov o kozmetických produktoch.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ,
V SPRÁVNEJ  AKTÍVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ
 PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.

PREČÍTAJTE SI VŠETKY ČLÁNKY
O POKOŽKE SO SKLONOM K EKZÉMU

placeholder JE TO ATOPICKÝ EKZÉM, ALEBO LEN SUCHÁ POKOŽKA?
OD PRÍČINY K RIEŠENIAM
Pozrite sa to