Sos Tipy
pre úľavu od kožnej alergie
 

Article Read Duration 4 min. čítania

Pre skľudnenie alergických reakcií na koži (začervenanie, opuch, svrbenie atď.) postupujte podľa týchto top tipov:
• Schlaďte sa a oblečte sa do voľného, priedušného oblečenia
• Ukľudnite a schlaďte pokožku termálnou vodnou hmlou
• Na opuchy si položte obklady namočené v termálnej pramenitej vode
• Posilňujte ochranu pokožky hypoalergénnym hydratačným krémom
• K utíšeniu červeného nosa použijte hojivý balzam s vitamínom B5
• K zakrytiu "alegickej pokožke tváre" voľte hypoalergénny make-up a maskaru.

Kožné alergické reakcie vám môžu poriadne pokaziť deň. Je ťažké cítiť sa dobre, keď vám slzia oči, nos svieti načerveno a koža je pokrytá svrbiacimi fľakmi.

Našťastie existuje niekoľko jednoduchých vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste odstránili pocit bodania na koži a znovu získali kontrolu a cítili svoju "alergickú pokožku tváre" menej.

Tipy na ukľudnenie
pre trvalú úľavu alergickej kože

1. MÁTE KOŽNÚ ALERGIU? OCHLADZUJTE SA

Vyskúšajte studenú sprchu alebo kúpeľ, ktorá zníži teplotu tela a uistite sa, že sa vyhýbate teplému prostrediu. Oblečte sa do ľahkého, voľného a priedušného oblečenia. Bavlna a ľan sú v alergickej kríze vaši priatelia.

 

2. POUŽÍVAJTE TERMÁLNU VODNÚ HMLU PRE UKĽUDNENIE PREJAVOV KOŽNEJ ALERGIE

Každá domácnosť by jeden taký malý zázrak mala mať. Termálna voda La Roche-Posay príjemne ochladzuje a je plná ukludňujúcich a protizápalových minerálov a stopových prvkov. Keď je vaša pokožka rozpálená a obťažuje vás tým, tak jednoducho sprejom pssssssssschhhhht tie dráždivé pocity odstráňte!

 

3. NECHAJTE SPĽASKNÚŤ ALERGICKÉ PREJAVY NA KOŽI S POMOCOU STUDENÝCH OBKLADOV

Vašim najväčším spojencom proti opuchom je studený obklad namočený v Termálnej vode. Niektorí vloggeri dokonca doporučujú položiť vychladené čajové lyžičky na očné viečka. Čokoľvek bude fungovať!

Tipy starostlivosti o pleť
pre úľavu od symptómov alergickej kože

1. POSILNITE VAŠU KOŽNÚ BARIÉRU HYPOALERGÉNNYM HYDRATAČNÝM KRÉMOM


Suchá a šupinatá koža s narušenou funkciou kožnej bariéry je bezbranná proti svetu plnému alergénov a dráždivých látok. Ak chcete udržať pokožku v pohodlí a šťastnú, nezabudnite svoju kožnú bariéru ošetrovať hypoalergénnym hydratačným krémom alebo zvlčovačom. Zvoľte hydratačný krém špeciálne vytvoreným pre citlivé až alergické typy pletí ako je TOLERIANE Dermallergo.

 

2. UKĽUDNITE ČERVENÝ NOS LIEČIVÝM BALZAMOM


Pokiaľ sa vám šúpe koža v okolí nosa v dôsledku neustáleho smrkania, skúste aplikovať hojivý balzam s vitamínom B5, ktorý pokožku ukľudní a pomôže obnoviť. Noste ho zo sebou v taške pre použitie na cestách alebo ho kľudne používajte ako masku na noc, keď je vaša pokožka naozaj podráždená.

Používajte hypoalergénny make-up
k zakrytiu prejavov kožnych alergických reakcií

TIPY AKO VYBRAŤ NAJLEPŠÍ MAKE-UP PRE ALERGICKÚ PLEŤ

Pokiaľ všetko ostatné zlyhá, použijte hypoalergénny make-up a maskaru k zakrytiu "alergickej pokožky tváre". Prečítajte si o tom, ako vybrať najelpšie kozmetické produkty, ktoré pomôžu udržať alergie inkognito.

AKO SA STARAŤ O ZAČERVENANÉ OČI BEHOM ALERGIE

Aby ste sa zbavili začervenania očí, ako po prvých siahnite po antihistamínových očných kvapkách. Dbajte na to, aby ste sa vyhli potencionálnemu dráždivému make-upu očí, vrátane mikro-pudrových očných tieňov, ktoré sa môžu rozptýliť do oka. Hľadajte hypoalergénnu maskaru, ktorá je šitá na mieru alergickým očiam, aby odviedla pozornosť zvodne tmavými riasami.

AKO SA STARAŤ O VLHKÉ „PANDIE OČKÁ" BEHOM ALERGIE

Rozlúčte sa s čiernymi šmuhami od make-upu spôsobenými vodnatými alergickými očami. Investujte do vodoodolnej maskary vytvorenej špeciálne pre citlivé, alergické až vodnaté oči. 

 

AKO KORIGOVAŤ ČIERNE KRUHY POD OČAMI BEHOM ALERGIE

Trpíte permanentnými „mývalými očami"? Alergická nádcha môže tmavé kruhy pod očami zhoršiť rozšírením krvných ciev. Pre okamžitú korekciu si vyberte supermäkký štetec, ktorý zahalí tmavšie miesta intenzívnymi krycími pigmentami.

 

AKO ZAKRYŤ OPUCHNUTÚ „ŠKREČKOVSKÚ TVÁR" A OČI

Zabaľte jednu alebo dve kocky ľadu do kúsku gázy, mäkkej žinky alebo jemnej vreckovky. Po dobu niekoľkých minút jemne masírujte postihnuté miesto, aby vychladlo. Potom naneste fluid rozptyľujúci začervenanie, špeciálne vyvinutý pre super citlivé typy kože.

AKO NEUTRALIZOVAŤ PLEŤ „ROZPÁLENÚ DOČERVENA"

Celú začervenú plochu kože poťukajte zeleným korekčným perom a rozotrite čistými končekmi prstov. Potom naneste svoj ukľudňujúci tekutý podklad. Dokončite poprášením zmatňujúcim sypkým púdrom, aby ste vzhľad rozpálenej žiarovky stlmili ešte viac.

AKO DLHO SI MÁM NECHAŤ MAKE-UP?

UDRŽUJTE VÁŠ HYPOALERGÉNNY MAKE-UP ČERSTVÝ A BEZ KONTAKTU S ALERGÉNMI


51 % žien
s alergiou uvádza, že si make-up ponechali dlhšie než jeden rok. Možno to znie ako dlhá doba, ale len si predstavte, koľkokrát ste v priebehu jedného roka otvorili a zatvorili balenie, namočili štetce a dokonca sa dotkli výrobkov prstami.

Pokiaľ máte príznaky podobné alergii, riaďte sa týmito doporučenými pokynmi pre dátum spotreby, aby ste zaistili, že hypoalergénny make-up taký aj zostane.
Maskara - 6 mesiacov
Korektor - 6 mesiacov
Podklad - 12 mesiacov
Rozjasňovač - 24 mesiacov

Pozn. Skontrolujte na obale konkrétny dátum spotreby vášho kozmetického prípravku.

 

ČISTITE SVOJE ŠTETCE NA MAKE-UP PRE ÚĽAVU ALERGICKEJ KOŽE

Štetce na make-up a aplikátory môžu byť skutočnými lapačmi prachu a alergickými pastami, takže je treba aj pravidelne prať. Čistite ich hypoalergénnym mydlom alebo špeciálnym čistiacim prostriedkom na štetce na make-up, aby ste mali istotu
zdravotnej nezávadnosti.

Určite si skontrolujte tieto špatné kozmetické a každodenné návyky, ktoré môžu vašu alergiu zhoršovať. Základné informácie o alergiách nájdete TU.

Pravda
alebo mýtus?

 

ALERGIU MÔŽE SPÔSOBIŤ
VÁŠ KOZMETICKÝ ŠTETEC.

PRAVDA

Kozmetické štetce a aplikátory na líčenie môžu byť výrazné lapače prachu a alergénov, preto je nutné ich pravidelne čistiť. Štetce čistite hypoalergénnym mydlom alebo čistiacim prípravkom na kozmetické štetce, aby ste sa nevystavovali zbytočnému riziku.
Zistiť viac

OVOCIE A ZELENINA
NIKDY NESPÔSOBUJÚ ALERGIE.

MÝTUS

Niektoré druhy ovocia a zeleniny obsahujú vysoké množstvo zlúčenín nazývaných salicyláty (súvisiace s aspirínom). U osôb citlivých na salicyláty môžu potraviny bohaté na tieto zlúčeniny skutočne zhoršovať príznaky alergie, ako je senná nádcha, astma, ekzémy a kožné reakcie.
Zistiť viac

DOMA VYRÁBANÉ PRÍPRAVKY SÚ
PRE CITLIVÚ PLEŤ
TABU.

PRAVDA

Aj keď vyrábanie vašich vlastných prípravkov z domácich surovín môže byť zábava, môže to však viesť k nechceným alergickým reakciám na vašej pokožke. Mnohé prírodné zložky môžu byť skutočne veľmi dráždivé.
Zistiť viac

ALKOHOL MÔŽE
VAŠU ALERGIU ZHORŠIŤ.

PRAVDA

Alkohol je potenciálnou príčinou kožnej alergie. V skutočnosti vedci preukázali, že alkohol môže zhoršiť každú alergickú reakciu, či už je to astma, nádcha alebo rôzne druhy kožných pupienkov. Je to čiastočne spôsobené molekulami histamínu a siričitanov obsiahnutých v týchto alkoholických nápojoch.
Zistiť viac

Vedeli ste, že…?

Aj na to máme
špeciálnu radu prípravkov
 

Používajte make-up bez obáv. To je naša výzva pre každú ženu, ktorá má citlivú, intolerantnú pleť alebo pleť so sklonom k alergii.

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné štandardy nad rámec medzinárodných predpisov o kozmetikých produktoch.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.

IBA TO NEVYHNUTNÉ,
V  SPRÁVNEJ AKTÍVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ
 PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejších pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.