Ošetrenie pleti so sklonom k alergii 
OD OBĽÚBENÝCH PRÍPRAVKOV Z LEKÁRNE AŽ PO INTELIGENTNÚ STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

Article Read Duration 5 min. čítania

Koža je orgán, u ktorého dochádza k prejavom alergie najčastejšie. Kožná alergia môže mať rôzne podoby, od žihľavky až po miernejšie reakcie, ako je napríklad začervenanie, pálenie či svrbenie. Ako poskytnúť úľavu pokožke so sklonom k alergii :

• Zkontrolujte si zoznam ingrediencií a uistite sa, že prípravky neobsahujú potenciálne škodlivé látky, ako napríklad parfum či alkohol
• Pleť čistite pomocou kozmetiky s vysokou toleranciou, ktorá sa neoplachuje, aby ste odstránili alergény a dráždivé látky z povrchu pleti
• Reakcie pleti zmiernite pomocou termálnej vody> v spreji, s prirodzenými protizápalovými a antioxidačnými účinkami
• Následne naneste ultraupokojujúci krém pre obnovu kožnej bariéry, ktorý je formulovaný pre alergickú pleť a ideálne v balení s pumpičkou

KOŽA JE ORGÁN, U KTORÉHO DOCHÁDZA K PREJAVOM ALERGIE NAJČASTEJŠIE

Ako kožnú alergiu liečiť ?

Existujú tri hlavné druhy alergickej kožnej vyrážky 

1) Alergická žihľavka alebo urtikária  Veľmi bežná alergická kožná vyrážka, ktorá sa vyskytuje hneď ako reakcia na látky, ktoré sa dotýkajú pokožky, napríklad konzumované potraviny alebo užívané lieky. Prejavuje sa ako vystúpené, začervenané a veľmi svrbivé pupienky.

Liečba tejto formy kožnej alergie je založená na užívaní antihistaminík, ale pomôcť môže tiež upokojujúca termálna voda v spreji

2) Alergická kontaktná dermatitída  Šupinaté miesta, svrbenie, páliaca vyrážka, niekedy sprevádzané malými pľuzgierikmi a mokvaním. Vyskytuje sa po dlhšom kontakte kože s podnetom, na ktorý je alergická. Môže trvať i niekoľko týždňov, kým zmizne. Zvyčajne sa objaví približne 48 hodín po expozícii. Medzi najčastejšie príčiny patrí nikel, agresívne dezinfekčné prípravky a čistiace prostriedky do domácnosti. Mnoho prípadov je spôsobených aj aditívami, dráždivými látkami, či dokonca prítomnosťou niklu v kozmetike.

Pre liečbu tohto typu alergie je potrebné :

  • Vyhýbať sa spúšťačom alergie (eliminovať používanie kozmetiky s obsahom alergénov, nenosiť šperky s obsahom niklu, atď.)
  • Aplikovať steroidné krémy ako hydrokortizón (len krátkodobo)
  • Ochranné krémy špeciálne navrhnuté pre pokožku so sklonom k alergii s minimálnym množstvom škodlivých látok (lanolín, farbivá, parfum či alkoho, atď.)

3) Atopická dermatitída (ekzém)  Pri ekzémoch dochádza k narušeniu ochrannej vrstvy kože tvorenej z vody a tukov (tzv. “kožná bariéra”), tak alergény a dráždivé látky môžu preniknúť cez túto bariéru do hlbších vrstiev pokožky a spôsobiť podráždenie (začervenanie, svrbenie, suchosť či pľuzgiere). Tým vzniká začarovaný kruh svrbenia a škrabania, ktorý môže narušiť kvalitu spánku a života, najmä u detí.

Liečba tohto typu kožnej alergie má dve fázy : pri zhoršení sa používajú steroidné krémy a po zlepšení je vhodná udržiavacia starostlivosť tvorená špeciálnymi zvlhčujúcimi krémami pre atopickú pokožku. Ak chcete zistiť všetko, čo potrebujete vedieť o atopickej dermatitíde, kliknite SEM.

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ
SO SKLONOM K ALERGII

Ako sa mám starať o pleť so sklonom k alergii?

Čoraz viac žien sa sťažuje na príznaky kožnej alergie spôsobené nevhodnou kozmetikou. Tieto reakcie nemusia byť také vážne ako žihľavka, kontaktná dermatitída alebo ekzém, ale nie sú o nič príjemnejšie.

Pokožka so sklonom k alergii svrbí, páli a celkovo trpí podráždením po použití nevhodných prípravkov, alebo v reakcii na faktory vonkajšieho prostredia, ako je znečistenie, peľ alebo pracie prášky. Mnoho žien sa dokonca rozhodne kozmetiku z kúpeľne vyradiť a prestať ju úplne používať ! Pravdou však je, že pleť so sklonom k alergii potrebuje špecifické prípravky starostlivosti na zmiernenie príznakov alergie.

KAŽDODENNÁ RUTINA
O PLEŤ SO SKLONOM K ALERGII

Čistenie pleti so sklonom k alergii

Čistením sa odstraňujú alergény z povrchu pleti, takže ide o zásadný krok v starostlivosti o pleť so sklonom k alergii. Najlepšou voľbou sú prípravky, ktoré sa neoplachujú a ktoré účinne odstraňujú všetky nečistoty, alergény a dráždivé látky z povrchu pleti, bez narušenia kožnej bariéry (čo by len zhoršilo stav pokožky so sklonom k alergii).

Jemné mlieko na tvár a oči TOLERIANE bol testovaný na ultracitlivej pleti so sklonom k alergii, ako aj na citlivých očiach (je ideálny pre nositeľky kontaktných šošoviek). Prípravok je v sterilnom balení a neobsahuje dráždivé látky. Umožňuje vyčistiť pleť od nečistôt a make-upu bez intenzívneho trenia (čo môže pri pleti so sklonom k alergii spôsobiť začervenanie).

 

Čistenie pleti zakončite s termálnou vodou v spreji

Pri starostlivosti o pleti so sklonom k alergii je pre vás ideálna práve termálna voda z La Roche-Posay. Neuveriteľne jemný, chladivý sprej s prirodzene antioxidačnými účinkami okamžite upokojí kožné alergické reakcie. Tento prípravok zmierňuje kožné alergické vyrážky a je dobré ho mať vždy po ruke ! Nechajte pôsobiť niekoľko minút a následne jemne osušte nadbytočné kvapky.

Potom aplikujte intenzívny upokojujúci hydratačný krém vhodný pre váš typ pleti

Ak máte mimoriadne citlivú pleť alebo pleť so sklonom k alergiám, produkt, ktorému môžete dôverovať je TOLERIANE Dermallergo. Je formulovaný tak, aby obsahoval absolútne minimum ingrediencií a žiadne zo škodlivých látok, ktorým sa potrebujete vyhnúť. Okamžite upokojuje pocity svrbenia a pálenia pleti so sklonom k alergii a vytvára ochrannú bariéru, ktorá bráni prenikaniu dráždivých látok do pokožky. Ak má vaša pleť tendenciu byť suchá, používajte krém TOLERIANE Dermallergo. Ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť, vašim dokonalým doplnkom bude TOLERIANE Dermallergo Fluid. Mnohé ženy zisťujú, že im výživná textúra vyhovuje v zime, zatiaľ čo na jar a v lete uprednostňujú fluidnú textúru.

 

Bezpečné aj pre citlivú oblasť očného okolia

Prípravky pleťovej starostlivosti TOLERIANE sa dajú používať aj v okolí očí, dokážu intenzívne upokojiť a uľaviť celej tvári. Zloženie bolo testované na typoch pleti, ktoré reagujú na aspoň na dva alergény, spokojných bolo 99 % žien. Ľahko sa rozotierajú a rýchlo vstrebávajú bez toho, aby bolo potrebné vmasírovať do pleti, čo by mohlo potenciálne zhoršiť stav alergickej kožnej reakcie.

VÝZNAM BALENIA
PRI STAROSTLIVOSTI O PLEŤ S SKLONOM K ALERGII

Mnohé alergény sa dostanú do produktov po otvorení balenia

Pri starostlivosti o pleť so sklonom k alergii, je balenie rovnako dôležité ako samotný obsah. Ak je prípravok dodávaný v nádobe alebo fľaši so závitom, kontaminácia alergénom, ako je peľ alebo iné dráždivé látky, je veľmi pravdepodobná. Radšej zvoľte balenie s pumpičkou, ktoré uchováva obsah v hermeticky uzavretom prostredí.

Prípravky pleťovej starostlivosti TOLERIANE Dermallergo sa dodávajú v technologicky prepracovanom, hermeticky uzavretom obale. Utesnený uzáver obsahuje jednosmerný ventil, takže sa prípravok nikdy nevracia späť. Toto zaručuje čistotu produktu počas používania, nie je totiž kontaminovaný baktériami, dráždivými látkami alebo alergénmi.

PRAVDA
ALEBO MÝTUS

NESPRCHOVAŤ SA
JE PRI ALERGICKEJ POKOŽKE ZÁSADA Č. 1
 

MÝTUS

Ak sa na konci dňa neosprchujete, svoju pokožku nechávate celú noc v kontakte s alergénmi a dráždivými látkami, ako sú napríklad peľ a nečistoty. Tie môžu narušiť ochrannú funkciu kože a spôsobiť podráždenie.
Zistiť viac

ALKOHOL MÔŽE
ALERGIE ZHORŠIŤ.

PRAVDA

Alkohol môže byť potenciálnou príčinou kožnej alergie. Vedci v skutočnosti preukázali, že alkohol môže zhoršiť rôzne alergické reakcie, či už je to astma, senná nádcha alebo rôzne druhy kožných vyrážok. Z časti je to spôsobené histamínom a molekulami siričitanov obsiahnutých v alkoholických nápojoch.
Zistiť viac

PRI CITLIVEJ PLETI
SA KOZMETIKA VLASTNEJ VÝROBY NEODPORÚČA.

PRAVDA

Aj keď vyrábanie vašich vlastných prípravkov z domácich surovín môže byť zábava, môže to však viesť k nechceným alergickým reakciám na vašej pokožke. Mnohé prírodné ingrediencie môžu byť skutočne veľmi dráždivé.
Zistiť viac

ALERGIU MÔŽE SPÔSOBIŤ
VÁŠ KOZMETICKÝ ŠTETEC.

PRAVDA

Kozmetické štetce a aplikátory na líčenie môžu byť výrazné lapače prachu a alergénov, preto je nutné ich pravidelne čistiť. Štetce čistite hypoalergénnym mydlom alebo čistiacim prípravkom na kozmetické štetce, aby ste sa nevystavovali zbytočnému riziku.
Zistiť viac

Vedeli ste, že…?

Pokiaľ citlivá pleť nemá vhodnú starostlivosť, je 2- až 5-krát náchylnejšia na vznik lekárom diagnostikovaných kožných alergií*.

* Zdroj : FARAGE 2008 British Association of Dermatologists. British Journal of Dermatology 2008 159, s. 231–266

MÁME TIEŽ
ŠPECIÁLNY RAD PRÍPRAVKOV

TOLERIANE je rad prípravkov určených na hydratáciu, upokojenie a ochranu citlivej pleti so sklonom k alergiám.

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné štandardy nad rámec medzinárodných predpisov o kozmetických produktoch.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.

IBA TO NEVYHNUTNÉ,
V SPRÁVNEJ AKTÍVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ
 PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

ZOBRAZIŤ VŠETKY ČLÁNKY
O PLETI SO SKLONOM K ALERGII

placeholder KOŽNÁ ALERGIA, CITLIVÁ A REAKTÍVNA PLEŤ
KTORÚ Z  NICH MÁTE?
PREČÍTAŤ SI VIAC