Čo znamená bielenie koralov?

Article Read Duration 4 min. čítania

Bielenie koralov je proces, pri ktorom koraly strácajú svoju charakteristickú farbu v dôsledku toho, že symbiotické mikroriasy žijúce v ich vnútri hynú v dôsledku zmien v oceáne. Pretože riasy poskytujú koralom 90 % energie prostredníctvom fotosyntézy, bielenie nakoniec vedie k úhynu niektorých druhov koralov. K tomuto javu dochádza primárne kvôli teplotným zmenám, baktériám spôsobujúcim choroby koralov, znečisteniu a okysľovaniu oceánov v dôsledku emisií skleníkových plynov do atmosféry.

SPÔSOBUJÚ SLNEČNÉ FILTRE
ZNAČKY LA ROCHE-POSAY BIELENIE KORALOV?

Oba hlavné a patentované filtre La Roche-Posay, Mexoryl SX a Mexoryl XL, boli dôkladne testované s ohľadom na život v mori. V ekotoxikologických testoch pri 5-týždňovej expozícii týmto filtrom vo vyššej koncentrácii, než je ich koncentrácia obsiahnutá v morskej vode, nebolo zistené bielenie koralov a nebol zaznamenaný negatívny dopad na symbiotické mikroriasy koralov.

EXPEDÍCIA TARA PACIFIC 2016-2018:
MIMORIADNY PRÍNOS PRE CELOSVETOVÝ VÝSKUM KORALOV

Tara Expeditions je súkromná francúzska nezisková iniciatíva, ktorá v spolupráci s vedeckými inštitúciami organizuje kampane zamerané na štúdium a lepšie pochopenie dopadu klimatických zmien a ekologickej krízy, ktorým sú naše oceány vystavené od roku 2003. Značka La Roche-Posay a skupina L’Oréal s radosťou spolupracuje s Tara Expeditions na novom dvojročnom výskumnom projekte v Ázii a Tichomorí. Cieľom je uskutočniť inovatívnu štúdiu o koralových útesoch v spolupráci s CNRS*, Paris Sciences et Lettres** a výskumným centrom Scientific Centre of Monaco***. Štúdia má dva ciele: objaviť skrytú rozmanitosť koralov a lepšie porozumieť ich schopnosti adaptovať sa na klimatické zmeny.

* Centre Nationale de la Recherche Scientifique, Francúzske národné výskumné centrum
** Výskumná univerzita so sídlom v Paríži
*** Oceánografické výskumné centrum zameriavajúce sa na ochranu morského života

Pravda
alebo mýtus?

KEĎ JE POD MRAKOM
NIE JE TREBA SA CHRÁNIŤ
 

MÝTUS

Dokonca aj v šedom a daždivom dni je pokožka vystavená UV lúčom, ktoré napomáhajú vzniku známok starnutia pleti. Ak chcete plne chrániť svoju pokožku, používajte každodennú ochranu pred slnečným žiarením, nielen keď je teplo a slnečno.
Zistiť viac

SLNKO JE PRÍČINA
PREDČASNÉHO STARNUTIA

PRAVDA

UVA lúče narúšajú vnútorné stavebné kamene pokožky, ako sú kolagénové a elastínové vlákna. Vystavenie slnku časom pôsobí vädnutiu a stratu pružnosti pleti a vrásky. UVB lúče tiež stimulujú nerovnomernú a nepravidelnú produkciu pigmentu vedúcu k tmavým škvrnám. Celosvetovo sú tieto zmeny na pokožke známe ako foto-starnutie.
Zistiť viac

TMAVÉ OBLEČENIE JE
NA SLNKU VHODNEJŠIE
 

PRAVDA

Tmavé a intenzívne farby ako sú čierna, tmavo modrá, červená alebo zelená, v skutočnosti poskytujú viac UV ochrany ako biele alebo svetlé odevy. Pri balení na budúcu dovolenku si preto so sebou zoberte aj nejaké tmavé oblečenie!
Zistiť viac

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné štandardy nad rámec medzinárodných predpisov o kozmetických produktoch.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti  po celý čas.

LEN TO NEVYHNUTNÉ
V  SPRÁVNEJ AKTÍVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v  správnej účinnej dávke.

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ
 PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OBJAVTE ĎALŠIE PRÍPRAVKY
Z TOHTO RADU

ANTHELIOS je priekopníkom na trhu s opaľovacími prípravkami. Širokospektrálna a veľmi vysoká ochrana je výsledkom viac než 25 rokov pokročilého klinického výskumu opaľovacích prípravkov a pokožky citlivej na slnko.