Ekzém u detí: ako zvládnuť atopickú pokožku počas športu

Article Read Duration 3 min. čítania

Zvládanie atopického ekzému počas športu:

• Pri plávaní naneste pred vstupom do vody krém vhodný pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému, hneď ako budete z vody von sa osprchujte a znovu naneste prípravok LIPIKAR AP+M Balzam

• Pri športoch, ktoré vyžadujú špecifickú výstroj naneste telový krém vhodný pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému pred obliekaním a pod výstroj si oblečte bavlnené tielko alebo tričko. 

• Vyhnite sa nadmernému teplu a poteniu sa. 

• Mali by ste vedieť, kedy si treba oddýchnuť.

LIPIKAR ECZEMA MED majte neustále vo vrecku.

 

Ste basketbalový hráč, diskotékový tanečník alebo majster kung-fu? Existuje veľa športov, ktoré si môžete vychutnať, ale cvičenie môže byť dôvodom prečo sa atopický ekzém spúšťa prostredníctvom kožných vyrážok a vzplanutí, ktoré svrbia. Hovoríme, že atopická pokožka by nikdy nemala prekážať tomu, aby sa deti bavili a športovali, takže tu je rýchly sprievodca používaním správneho krému a starostlivosťou o pokožku ako šampión!

ČĽUP! PLÁVANIE BÁBÄTIEK A DETÍ S ATOPICKOU POKOŽKOU

POUŽITE KRÉM NA ATOPICKÚ POKOŽKU PRED A PO PLÁVANÍ

Nie je nič lepšie ako plávať vo vode ako ryba. Je však potrebná opatrnosť, pretože plavecký bazén aj morská voda môžu potrápiť vašu pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Pred ponorením si naneste krém LIPIKAR AP+M Balzam. Po vystúpení z vody sa opláchnite v sprche a potom znova naneste na vyrážky trochu Baume krému.

ŠPORTOVÉ DRESY A ATOPICKÝ EKZÉM U DETÍ

VYBERTE SI SPRÁVNU VÝSTROJ, ABY STE ZABRÁNILI TVORBE KOŽNÝCH VYRÁŽOK, KTORÉ SVRBIA

Ak hráte futbal, chodíte na džudo, balet a podobne, možno budete musieť nosiť dres alebo špeciálne oblečenie. Tieto odevy sú často vyrobené z polyesteru (a nie z priedušného priateľa pokožky, bavlny), a preto môžu vyvolať pocit škriabania. Pred oblečením dresu si preto vždy naneste krém na atopický ekzém. A skúste nosiť bavlnené tielko alebo tričko pod všetkým, čo nie je z bavlny, aby ste kožu chránili.

AKO SA ZAPOTIŤ
KEĎ MÁTE ATOPICKÚ DERMATITÍDU

POT MÔŽE ZHORŠIŤ ATOPICKÚ POKOŽKU 

Nech už si vyberiete akýkoľvek šport, nezabudnite sa na začiatku cvičenia pomaly zahriať, aby ste sa vyhli príliš rýchlemu zahriatiu, ktoré môže byť spúšťačom vzplanutia ekzému. Určite si urobte malé prestávky, kedy sa môžete napiť vody a ochladiť sa. Skvelým tipom je osviežiť pokožku počas prestávok Termálnou vodou v spreji! Pot môže byť tiež spúšťačom,pokiaľ zostane na pokožke príliš dlho. Opláchnite ho vo vlažnej sprche (cca 32 °C po dobu 5 – 10 minút), pokožku osušte bavlneným uterákom a potom naneste na pleť balzam alebo krém na pokožku so sklonom k atopickému ekzému.

ATOPICKÝ EKZÉM U DETÍ A ŠPORT:
KEDY JE NAJLEPŠIE DAŤ SI PRESTÁVKU

POČAS AKÚTNEHO VZPLANUTIA POKOŽKY S ATOPIOU JE NAJLEPŠIE SO ŠPORTOM NA CHVÍĽU PRESTAŤ

Šport a cvičenie sú úžasné pre vaše zdravie a šťastie. Občas je však najlepšie povzbudiť svojich priateľov z „lavičky“. Tu je kedy:

  • v najteplejších a najchladnejších dňoch roka
  • pokiaľ došlo k zapáleniu atopickej pokožky
  • keď ste sa toľko poškriabali, že pokožka je krvavo-červená
  • pokiaľ je ekzém v akútnej fáze (niekoľko super svrbivých dní)

KRÉM NA CESTY NA ATOPICKÚ POKOŽKU PRE BÁBÄTKÁ A DETI

KRÉM V TYČINKE, KTORÝ POUŽIJETE KDEKOĽVEK

Nech už hráte akýkoľvek šport, majte svoju LIPIKAR ECZEMA MED vo vrecku. Je to super efektívny špecializovaný krém na pokožku so sklonom k atopii v podobe tyčinky pre bábätká a deti. Ak pocítite svrbenie, vezmite ho a aplikujte ho na kožu, aby svrbenie zmizlo v zárodku. 

Nikdy nedovoľte, aby atopický ekzém stál v ceste a chuti k športu. Nájdite spôsob, ako to vyriešiť. Existuje mnoho spôsobov, ako nepríjemné situácie prekonať alebo aspoň zmierniť. Športovým šampiónom možno byť aj s atopickou pokožkou.

PRAVDA
ALEBO MÝTUS?

VZPLANUTIA EKZÉMU MÔŽE
SPÔSOBIŤ STRES.

PRAVDA

Nevieme vysvetliť prečo, ale odborníci potvrdili, že emócie, šok a stres môžu hrať pri vzplanutí ekzému významnú úlohu. Je známe, že atopický ekzém je ochorenie genetického pôvodu. Ak je pre vás spúšťačom stres, zamerajte sa na techniky jeho zvládania, trénujte napríklad mindfulness.
Zistiť viac

ATOPICKÁ DERMATITÍDA
MÔŽE BYŤ NÁKAZLIVÁ.

MÝTUS

Atopická dermatitída alebo ekzém je genetické ochorenie a v žiadnom prípade nie je nákazlivé. Liečba príznakov atopickej dermatitídy je založená na náhradách mydla, zmäkčovacích prostriedkoch a  topických kortikosteroidoch.
Zistiť viac

ATOPICKÁ DERMATITÍDA
ČASOM VYMIZNE.

PRAVDA

V  závislosti od dieťaťa môže atopická dermatitída trvať niekoľko mesiacov či rokov. Polovica detí, ktoré majú ekzém ako bábätká, sa vylieči do 5. roku života. V  niektorých prípadoch atopický ekzém pretrváva až do dospelosti, no nie je to možné predvídať. Na ekzém neexistuje definitívny liek, dá sa však zvládnuť správnou liečbou.
Zistiť viac

MÔŽE STRAVA
ZHORŠOVAŤ EKZÉM?

PRAVDA

Niektoré potraviny môžu pôsobiť ako spúšťač ekzému a  spôsobiť vzplanutie. Ak si myslíte, že jedlo môže byť zhoršujúcim faktorom ekzému u  vás alebo vášho dieťaťa, vyhľadajte lekára, ktorý môže urobiť krvné a kožné testy, aby zistil, či nemáte alergiu na rôzne potraviny (obvykle podozrivými sú arašidy, mlieko, sója, pšenica, ryby a vajcia).
Zistiť viac

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné normy, ktoré prekonali medzinárodné predpisy pre kozmetiku.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ
A V SPRÁVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.