Atopický ekzém u detí:
ako ho zvládnuť v škole

Article Read Duration 4 min. čítania

Dlhý deň v škole môže byť pre deti, ktoré trpia ekzémom, extra náročný, pretože mnoho podnetov im môže vyvolať záchvaty svrbenia ... čo môže vo výsledku sťažovať koncentráciu. Tu sú naše najlepšie tipy na zvládnutie ekzému v škole:

• Nepriehrievajte pokožku a noste dotatok vrstiev, ktoré si môžete dať dole, ak vám bude príliš horúco.

• Počas telocviku dbajte na zvýšenú opatrnosť, pretože pot môže kožu silne svrbieť: Noste voľné oblečenie a majte so sebou uterák alebo pár vreckoviek, aby ste pokožku mohli osušiť.

ŠKOLA: EXTRA VÝZVA
PRE DETI S EKZÉMOM

Pre mnoho detí môže byť škola zdrojom zmiešaných pocitov. Môžu sa družiť a priateliť, baviť sa o prestávkach a v čase obeda, ale tiež musIA venovať hodiny štúdiu. Pre deti s atopickým ekzémom môže byť dlhý školský deň ešte náročnejší, pretože škola je plná spúšťačov atopického ekzému, ktoré môžu spôsobiť vzplanutie ... a ktoré môžu spôsobiť, že sústrediť sa je naozaj ťažké. 🙁

Aby sme im pomohli, tu je niekoľko jednoduchých rád, ako nedovoliť atopickému ekzému, aby bránil deťom zlepšovať sa vo svojich schopnostiach!

ZLATÉ PRAVIDLO č.1: NA SVRBENIE VYVOLANÉ SUCHOU POKOŽKOU
MAJTE SVOJU HOJIVÚ TYČINKU VŽDY SO SEBOU!

PODRÁŽDENIE VYVOLANÉ SUCHOU POKOŽKOU SA MÔŽE OBJAVIŤ AJ V ŠKOLE, TAK BUĎTE PRIPRAVENÍ

Všetky deti s ekzematickou pokožkou potrebujú mať vo svojej školskej taške niečo viac než len učebnice a peračník. Potrebujú mini ochrancu proti svrbeniu, ktorý sa dostane kamkoľvek: LIPIKAR ECZEMA MED! Môžu si ho nechať v taške alebo vrecku a kedykoľvek ho použiť proti svrbeniu spôsobenému spúšťačmi atopického ekzému, aby zamedzili vzplanutiu ekzému včas! LIPIKAR ECZEMA MED je riešením pre batoľatá a deti s ekzematickou pokožkou, ktorý môžu mať pri sebe v škôlke či škole. Je to šikovný krém vo forme tyčinky.

ZLATÉ PRAVIDLO č. 2:
NEPREHRIEVAJTE SA V TRIEDE!

ATOPICKÝ EKZÉM U DETÍ A BATOLIAT SA ZHORŠUJE V HORÚCOM PROSTREDÍ

V triedach môže byť niekedy horúco a dusno, kvôli čomu môže atopický ekzém deti viac svrbieť. Horúce prostredie je totiž spúšťačom atopického ekzému. Uistite sa, že vaše dieťa nosí pod svetrom tričko, aby si mohlo dať dole dostatok oblečenia, keď mu bude príliš teplo. Najlepšie izbová teplota je okolo 18-20 stupňov - prečo sa nespýtať učiteľa, či môže byť v triede teplomer?

ZLATÉ PRAVIDLO č. 3:
NENECHAJTE SE CHYTIŤ NA IHRISKU!

BUĎTE PRIRPAVENÍ, KEĎ ATOPICKÝ EKZÉM VZPLANIE BEHOM PRESTÁVKY

Prestávka by mala byť príležitosťou k zábave, ale so všetkým tým pobehovaním okolo a vzdušnými alergénmi (peľ), môže koža začať svrbieť. Pripomeňte deťom, aby mali hojivú tyčinku vo vrecku, ak by potrebovali svrbenie ihneď zastaviť. Berte to ako krém na ekzém pre batoľatá a deti, ktorý môžu nosiť všade so sebou.

ZLATÉ PRAVIDLO č. 4:
BUĎTE OBZVLÁŠŤ OPATRNÍ BEHOM HODINY TELOCVIKU!

ATOPICKÝ EKZÉM U DETÍ MÔŽE VZPLANÚŤ BEHOM CVIČENIA

Či už telocvik milujete alebo neznášate, keď je vám horúco a potíte sa, môže vás pokožka veľmI svrbieť. Pot je totiž známym spúšťačom ekzému, ktorý spôsobuje jeho vzplanutie. Uistite sa, že deti nosia na telocvik voľné oblečenie a majú so sebou malý uterák alebo vreckovku, ktorým si osušujú kožu, keď sa spotí.

Pre viac informácií o ekzéme a športe kliknite TU.

Kliknite TU a objavte LIPIKAR, kompletný rad prípravkov dermatologickej starostlivosti pre pokožku náchylnú k ekzému.

PRAVDA
ALEBO MÝTUS?

POŠKRIABANÍM EKZÉMU
SA ZASTAVÍ JEHO SVRBENIE.

MÝTUS

Poškriabaním sa spúšťa začarovaný kruh atopického ekzému: nechty na rukách poškodzujú už aj tak krehkú pokožku, čo umožňuje prenikanie väčšieho množstva alergénov a dráždivých látok, čo vedie k ešte väčšiemu svrbeniu a ďalšiemu poškodeniu pokožky. LIPIKAR Baume AP+ doplňuje povrchové lipidy pokožky, čím pomáha predlžovať obdobia medzi vzplanutiami a znižuje nočné svrbenie na polovicu.
Zistiť viac

ATOPICKÁ DERMATITÍDA
ČASOM VYMIZNE.

PRAVDA

V  závislosti od dieťaťa môže atopická dermatitída trvať niekoľko mesiacov či rokov. Polovica detí, ktoré majú ekzém ako bábätká, sa vylieči do 5. roku života. V  niektorých prípadoch atopický ekzém pretrváva až do dospelosti, no nie je to možné predvídať. Na ekzém neexistuje definitívny liek, dá sa však zvládnuť správnou liečbou.
Zistiť viac

MÔŽE STRAVA
ZHORŠOVAŤ EKZÉM?

PRAVDA

Niektoré potraviny môžu pôsobiť ako spúšťač ekzému a  spôsobiť vzplanutie. Ak si myslíte, že jedlo môže byť zhoršujúcim faktorom ekzému u  vás alebo vášho dieťaťa, vyhľadajte lekára, ktorý môže urobiť krvné a kožné testy, aby zistil, či nemáte alergiu na rôzne potraviny (obvykle podozrivými sú arašidy, mlieko, sója, pšenica, ryby a vajcia).
Zistiť viac

MÁME TIEŽ
ŠPECIÁLNY RAD PRÍPRAVKOV

LIPIKAR je č. 1 v Európe v oblasti starostlivosti o telo a hygieny pre citlivú, veľmi suchú pokožku a pokožku so sklonom k atopii.. Odporúčané dermatológmi.

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné štandardy nad rámec medzinárodných predpisov o kozmetikých produktoch.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.

IBA TO NEVYHNUTNÉ,
V  SPRÁVNEJ AKTÍVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ
 PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejších pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.