Prečo vznikajú vrásky na čele a ako proti nim bojovať?

Article Read Duration 4 min. čítania

Vrásky sú prirodzenou súčasťou procesu starnutia, ale niektoré typy vrások sa môžu objaviť skôr než iné. Jedným z najčastejších typov sú vrásky na čele, ktoré môžu spôsobiť to, že budete vyzerať staršie a unavenejšie, než v skutočnosti ste.

Existuje mnoho dôvodov, prečo vznikajú vrásky na čele, a my vám tu prezradíme tie najlepšie tipy a spôsoby, ktoré vám pomôžu vráskam predchádzať a zmierniť ich výskyt.

Či už chcete vráskam na čele predchádzať alebo sa ich zbaviť, teraz vám ponúkame tie najlepšie informácie a odborné rady.

Dôvody pre vznik vrások na čele

Stres, vystavenie UV žiareniu, genetika, fajčenie, zlá životospráva, a tiež určité výrazy tváre môžu spôsobovať vrásky na čele.

Pri strese sa nám zvrašťuje obočie a sťahujú sa svaly čela, čo nakoniec môže viesť k vráskam. UV lúče môžu tiež poškodiť kolagénové a elastínové vlákna našej pokožky, zatiaľ čo genetika, fajčenie a nekvalitná strava môžu spôsobovať zápal a oxidačný stres. A v neposlednom rade, keď je pokožka suchá a stráca pružnosť, vďaka dehydratácii môžu vznikať vrásky.

Našťastie existujú spôsoby, ako vráskam predchádzať a bojovať s nimi. Každodenné používanie opaľovacieho krému je nevyhnutné pre ochranu pokožky pred škodlivým UV žiarením. Zostať hydratovaný, jesť výživnú stravu a používať krémy a séra proti vráskam môže tiež pomôcť znížiť výskyt vrások a zabrániť ich ďalšej tvorbe a prehlbovaniu.

Ak teda hľadáte účinný spôsob, ako udržať vrásky na uzde, nehľadajte ďalej. Jednoduché zmeny životného štýlu a používanie správnych produktov môžu viesť k udržaniu mladistvého vzhľadu.

Niekoľkými proaktívnymi krokmi k ochrane pleti pred starnutím si môžete udržať žiarivú pleť mnoho rokov.

Vrásky na čele spôsobené stresom

Časté sú vrásky na čele spôsobené stresom, kedy sa čelné svaly opakovane napínajú a sťahujú kvôli úzkosti, obavám a ďalším stresorom. Práve tieto kontrakcie môžu časom zanechať stopy v podobe vrások na čele, medzi obočím a na spánkoch. Pre prevenciu alebo redukciu vzniku stresových vrások sa odporúča praktikovať relaxačné techniky, cvičiť, zdravo sa stravovať a používať hydratačné a opaľovacie krémy.
Tieto praktiky vám môžu pomôcť uvoľniť sa a zmierniť napätie vo svojom tele, čím sa minimalizuje možnosť vzniku vrások. Okrem toho môžete skúsiť používať aj antistresové produkty, ako sú esenciálne oleje alebo aromaterapeutické sviečky, ktoré vám môžu pomôcť k objaveniu pokoja. Tým, že podniknete tieto kroky ku kontrole úrovne stresu, môžete si udržať pokožku hladšiu a spomaliť výskyt vrások.

Expozícia UV žiareniu

Nadmerné vystavovanie sa ultrafialovým (UV) lúčom býva jednou z hlavných príčin vrások na čele. Slnečné lúče prenikajú do pokožky a spôsobujú tak vznik vrások a jemných liniek. Chronická expozícia UV žiareniu môže navyše spôsobiť stratu pružnosti pokožky a jej stenčenie, čo zvyšuje problém jemných vrások. Je preto kľúčové prijať vhodné opatrenia na ochranu pokožky a zabrániť tak vzniku týchto nevzhľadných vrások.
Jedným z najúčinnejších spôsobov, ako zabrániť poškodeniu tváre spôsobenému UV žiarením, je nosiť klobúky a šilty, ktoré zaistia, že pokožka bude úplne chránená. Použitie kvalitného opaľovacieho krému s ochranným slnečným faktorom (SPF) 30 alebo vyšším navyše poskytuje ďalšiu vrstvu ochrany pred slnečnými lúčmi. Zásadné je tiež vyhýbať sa nadmernej expozícii priameho slnečného žiarenia v najintenzívnejších hodinách dňa, kedy sú lúče najsilnejšie. Dodržiavanie týchto opatrení môže významne znížiť riziko vzniku vrások na čele a ďalších príznakov poškodenia kože.

Tipy ako na vrásky na čele

Pokiaľ ide o zníženie výskytu vrások na čele, existuje niekoľko prístupov, ktoré stojí za to vyskúšať. Správna starostlivosť o pleť je zásadná pre to, aby ste sa vyhli vráskam. To tiež znamená piť veľa vody. Dostatočná hydratácia v kombinácii s výživnými potravinami je zásadná pre prevenciu vrások. Okrem toho môže mnoho produktov a ošetrení pleti pomôcť redukovať už vzniknuté vrásky a zabrániť tvorbe nových.

Aby ste zlepšili vzhľad týchto nepríjemných známok starnutia, môžete vyskúšať tieto praktické triky:

 

1. Aby bola vaša pokožka jemná a hydratovaná, používajte hydratačné prípravky.

2. Vyhnite sa treniu alebo nadmernému tlačeniu na pokožku čela, pretože práve to môže zvýšiť výskyt vrások.

3. Aby ste spevnili svaly čela a znížili výskyt vrások, precvičujte tvárové cviky.

4. Okrem toho používajte krémy proti vráskam, ktoré obsahujú kvalitné ingrediencie, ako je retinol, kyselina hyalurónová alebo vitamín C, ktoré môžu pomôcť zlepšiť vzhľad pleti.

A samozrejme odporúčame ten najlepší výber prípravkov, ktoré predchádzajú vráskam a zlepšujú vzhľad pleti.

Prípravky pre prevenciu vrások na čele

V La Roche-Posay chápeme, aké je pre vás dôležité starať sa o pokožku tváre. Preto sme vyvinuli účinné produkty starostlivosti o pleť pre prevenciu vrások na čele, oblasti neustále vystavenej svalovej kontrakcii. Naše produkty pre prevenciu vrások na čele obsahujú vysoko kvalitné ingrediencie a inovatívne technológie, ktoré pomáhajú redukovať výskyt jestvujúcich vrások a predchádzajú ich budúcemu výskytu. Naše produkty sú navyše dermatologicky testované, aby bola zaistená maximálna účinnosť a bezpečnosť pre všetky typy pleti.

Používame tie najlepšie aktívne ingrediencie ako je retinol, vitamín A, ktorý stimuluje tvorbu kolagénu a redukuje jemné linky a vrásky. Sérum Pure Vitamin C10 je vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce začleniť retinol do svojej rutiny starostlivosti o pleť, aby zjemnil známky starnutia a rozjasnil pleť.

 

Pre intenzívnejšie ošetrenie zvážte použitie krému alebo séra proti vráskam odporúčaného dermatológom, ktoré boli riadne klinicky testované:

  1. Sérum La Roche-Posay Hyalu B5 obsahuje vysokú koncentráciu kyseliny hyalurónovej, ktorá pomáha hydratovať a vyhladzovať pokožku a redukovať výskyt vrások.

     

  2. Taktiež našeSérum La Roche_Posay Retinol + Vitamin B3 je skvelou voľbou, pretože kombinuje retinol s Niacínamidom a pomáha teda okrem redukcie vrások zlepšiť aj textúru pleti. Je dôležité ho aplikovať na noc a frekvenciu používania postupne zvyšovať. Navyše sa vždy s jeho používaním odporúča používať počas dňa ochranný krém s SPF.
  3. Sérum Pure Vitamin C10 obsahuje čistý vitamín C, kyselinu salicylovú a kyselinu hyalurónovú. Pomáha zlepšiť jas a textúru pokožky, ktorá s jeho používaním bude vyzerať hladšia, bude hydratovaná a žiarivá.

Opaľovací krém, ktorý pomáha eliminovať vrásky na čele

Aby ste zaistili, že vaša pokožka bude naďalej vyzerať zdravo a mladistvo, je nevyhnutné podniknúť správne kroky k prevencii a vyhladeniu vrások na čele. Výber správneho opaľovacieho prípravku a jeho každodenné používanie je prvým krokom. Pri výbere sa uistite, že obsahuje aktívne ingrediencie vyživujúce pokožku, ako je Niacínamid a kyselina hyalurónová, a tiež antioxidanty ako je vitamín C. Nezabudnite si tiež skontrolovať rating SPF produktu a vybrať si ten, ktorý vyhovuje potrebám vašej pleti. Uistite sa, že ste dostatočne chránený pred ultrafialovým (UVA a UVB) žiarením. Nakoniec sa uistite, že nanášate opaľovací prípravok dostatočne pravidelne, najmä ak trávite dlhú dobu vonku. Toto sú účinné kroky, ako na vrásky na čele.

Séra proti vráskam odporúčané dermatológmi

S vekom sa na tvári začínajú objavovať vrásky a záhyby. Našťastie existujú rôzne spôsoby, ako vrásky odstrániť a predchádzať im. Používanie sér proti vráskam, ktoré sú odporúčané dermatológmi, je jedným z najspoľahlivejších spôsobov, ako zmierniť prejavy týchto známok starnutia.

 

Sérum Retinol + Vitamin B3

LaRochePosay Product AntiAging Retinol B3Serum 30ml 3337878694469 FSS 1Naše koncentrované sérum na obnovu pleti, proti hlbokým vráskam, fotostarnutiu a nejednotnému odtieňu pleti je jedným z našich najobľúbenejších anti-age a vyhladzujúcich produktov, ktorý kombinuje retinol a vitamín B3.

Retinol aktivuje produkciu kolagénu, pomáha redukovať vrásky. Pomáha tiež urýchliť regeneráciu buniek, vďaka čomu sa zlepšuje odtieň a textúra pokožky. Niacínamid alebo aj vitamín B3 je silný antioxidant s protizápalovými účinkami so schopnosťou posilňovať kožnú bariéru. Tieto dve zložky robia zo séra Retinol B3 impozantnú zbraň proti vráskam.

Tiež sa veľmi ľahko používa a je možné ho aplikovať vo dne aj v noci bez rizika upchatých pórov a vzniku vyrážok. Okrem schopnosti bojovať proti vráskam tiež pomáha podporovať celkové zdravie pokožky a dodáva jej mladistvejší a žiarivejší vzhľad.

Sérum Pure Vitamin C10

La Roche Posay ProductPage Anti Aging Pure Vitamin C10 30ml 3337875660

Toto je nepochybne jedno z najlepších sér proti vráskam. Obsahuje vysokú koncentráciu čistého vitamínu C, u ktorého bolo preukázané, že zbavuje pleť vrások a zlepšuje odtieň, žiarivosť a textúru pleti. Sérum obsahuje aj kyselinu salicylovú, ktorá pomáha exfoliácii a vyhladeniu pokožky. Vďaka tomu budete mať zaistený zamatový, nemastný finiš.

Pre ideálne výsledky sa odporúča nasledujúci postup:

Aplikujte ráno na tvár a krk, vyhnite sa očnému okoliu. Používajte spolu s prípravkami s vysokou ochranou SPF.

Vitamín C, silný antioxidant, chráni pokožku pred poškodením spôsobeným vonkajšími agresormi a UV žiarením. Sérum obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá hydratuje a vypĺňa pokožku, znižuje viditeľnosť jemných liniek a vrások. Pri pravidelnom používaní dokáže tento prípravok zaručiť hladkú, mladistvo vyzerajúcu pleť.

Pokiaľ sa rozhodnete pre toto sérum, čoskoro zistíte, aké ľahké, rýchlo sa vstrebávajúce a k pokožke šetrné zloženie má. Na rozdiel od iných sér, ktoré niekedy zanechávajú mastný alebo lepkavý pocit, sa toto sérum rýchlo vstrebáva a zanecháva pokožku jemnú a príjemnú na dotyk.

Spoznajte jeho účinnosť sami. Tento produkt je klinicky testovaný a mnoho užívateľov potvrdzuje, že zaznamenali jasné zlepšenie počas niekoľkých týždňov.

 

Sérum Hyalu B5 s kyselinou hyalurónovou

La Roche Posay ProductPage Anti Aging Hyalu B5 Serum 30ml 333787558362

Toto je ďalšie skvelé sérum, pretože kombinuje kyselinu hyalurónovú s vitamínom B5, čo pomáha obnovovať a rehydratovať prirodzenú kožnú bariéru. Kyselina hyalurónová redukuje vrásky, vypĺňa pokožku, zvyšuje jej objem a pružnosť, zatiaľ čo vitamín B5 pomáha zlepšiť proces obnovy pokožky. Navyše jeho zloženie s optimálnou toleranciou je klinicky testované aj na citlivej pokožke a zároveň testované spotrebiteľmi pre maximálnu účinnosť.

Pre dosiahnutie tých najlepších výsledkov odporúčame používať sérum v kombinácii s ďalšími produktmi proti starnutiu pleti ako sú krémy s obsahom vitamínu C a retinolu.

Najlepší spôsob použitia:

1. Odporúčame sérum aplikovať raz denne, ráno alebo večer.

2. Vmasírujte malé množstvo séra do pokožky čela a ďalších oblastí s výskytom vrások.

Pri pravidelnom používaní pomáha sérum La Roche-Posay Hyalu B5 znižovať výskyt vrások a ďalších známok starnutia pleti a zanecháva pokožku hladšiu a žiarivejšiu.

 

Pure Niacinamide 10 Sérum

lrp-niacinamide-pack-front

Pure Niacinamide 10 Sérum je fantastickou voľbou pre korekciu všetkých typov škvŕn, pre riešenie problémov s hyperpigmentáciou a nejednotným odtieňom pleti. Obsahuje 10 % čistý Niacínamid, Phe-Resorcinol a HEPES.

Čistý Niacínamid je kľúčovou aktívnou ingredienciou a má protizápalový účinok, koriguje a zabraňuje vzniku tmavých škvŕn a hyperpigmentáciám spôsobeným zápalom. Phe-Resorcinol má depigmentačný účinok, koriguje škvrny a zjednocuje odtieň pleti. A v neposlednom rade obsiahnutý HEPES s exfoliačným účinkom zlepšuje textúru pokožky a odstraňuje povrchové škvrny.

Odporúča sa nasledujúci spôsob použitia: Aplikujte ráno a večer na tvár, dekolt a ruky.

Má hydratačnú a rýchlo sa vstrebávajúcu textúru so zamatovým, nemastným finišom. Je hypoalergénne, nekomedogénne, vhodné pre všetky typy pleti vrátane mastnej.

Čo stojí za týmto sérom? Zápal je bežným spúšťačom všetkých pigmentových porúch a vedie k nadmernej produkcii melanínu. Preto 10 % čistý Niacínamid účinne bojuje proti všetkým typom škvŕn a problémom s hyperpigmentáciami spôsobenými zápalom.

Odporúčané krémy proti vráskam

Ktorý krém proti vráskam by ste mali používať? Existujú niektoré, ktoré vykazujú lepšie výsledky než iné? Môžete ich všetky používať rovnakým spôsobom? Nebojte sa, pretože sme vám poskytli zoznam najlepších krémov a sér proti vráskam od La Roche-Posay, ktoré môžete nájsť vo vašej najbližšej lekárni. Starať sa o seba nebolo nikdy také jednoduché.

Hyalu B5 Vyživujúci krém proti vráskam

La Roche Posay ProductPage Anti Aging Hyalu B5 Care 40ml 3337875583589

Pre hlbokú hydratáciu a ochranu je La Roche-Posay Hyalu B5 Vyživujúci krém proti vráskam perfektnou voľbou. Jeho zloženie obsahuje kyselinu hyalurónovú pre hydratáciu a redukciu vrások, Termálnu vodu z La Roche-Posay pre upokojenie pokožky a vitamín B5 pre obnovu kožnej bariéry. Tento krém je ideálny pre zaistenie dlhodobej hydratácie, pričom redukuje výskyt vrások a jemných liniek.

AJ NA TO MÁME 
ŠPECIÁLNY RAD

 

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné normy, ktoré prekonali medzinárodné predpisy pre kozmetiku.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ
A V SPRÁVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.