Liečba akné:
Môže spánok zlepšiť stav pleti so sklonom k akné?

Article Read Duration 4 min. čítania

Počas spánku sa naše telo obnovuje, regeneruje a eliminuje toxíny z našej pokožky. Tieto zdravé návyky pred spánkom môžu pomôcť zmierniť zápal a obmedziť výskyt akné:

  • Jedzte skôr.
  • Vypnite obrazovky hodinu pred spaním.
  • Dodržiavajte večernú rutinu čistenia pleti. 
  • Aplikujte cielené ošetrenie proti akné pred ľahnutím do postele. 
  • Vymieňajte si pravidelne posteľnú bielizeň.
  • Spite v noci 8 hodín.

AKO VÁM MÔŽE DOBRÝ SPÁNOK
POMÔCŤ ZBAVIŤ SA AKNÉ?

,,SPÁNOK PRE KRÁSU" NIE JE MÝTUS

Chodiť do práce, do spoločnosti, cvičiť a medzi to stihnúť aj navariť a mať kvalitne strávený čas s rodinou....deň naozaj nemá viac než 24 hodín! Mnoho z nás zistilo, že nato, aby sa všetko zmestilo do jedného dňa, musí začať deň skôr a ísť spať neskôr. Ale mohlo by menej ponocovania pomôcť zlepšiť stav našej pleti, predchádzať akné a zbaviť sa ho?

NEDOSTATOK SPÁNKU ZVYŠUJE TVORBU STRESOVÉHO HORMÓNU A PODPORUJE VZNIK ZÁPALU

Nedostatok spánku či prerušovaný spánok môžu viesť k zvýšenej tvorbe stresového hormónu. Ak mávate počas spánku stres, vaše telo vyprodukuje viac glukokortikoidov. Glukokortikoidy sú steroidné hormóny, ktoré zhoršujú funkciu imunitného systému. Nadprodukcia glukokortikoidov môže spôsobiť abnormality v štruktúre a funkcii pokožky, ktoré vedú k vzniku nedokonalostí, zvýšenej citlivosti a zhoršeniu zápalových kožných ochorení, ako sú akné a lupienka.

Spánok je čas na regeneráciu celého tela - a to sa týka aj pokožky. Ak predĺžite čas spánku, efektívne zvyšujete jeho prirodzenú regeneračnú schopnosť, ako je napríklad boj s akné.

 

AKO ZAHRNÚŤ SPÁNOK
DO
VÁŠHO REŽIMU NA ZLEPŠENIE STAVU PLETI

5 KROKOV K POKOJNEJ NOCI

Ak je kľúčom ku krásnej pokožke bez nedokonalostí skvelý nočný spánok, ako to môžete docieliť?

 

1. JEDZTE SKÔR

Dajte pozor, aby ste nejedli veľké množstvo jedla tesne pred spaním. Ťažké jedlo, po ktorom nenasleduje žiadna činnosť, sťažuje vášmu telu trávenie a môže spôsobiť zažívacie ťažkosti a prerušovaný spánok. Vaše posledné jedlo dňa by malo byť najmenej dve hodiny pred spaním.

 

2. PRED SPANÍM RADŠEJ ŽIADNE OBRAZOVKY, MONITORY A DISPLEJE

Výskum ukazuje, že modré svetlo z mobilných telefónov, počítačov a televíznych obrazoviek narúša cirkadiánny rytmus alebo „telesné hodiny" a vedie k narušeniu spánku. K tomu sa pridáva sledovanie filmu, diskusia na sociálnych sieťach alebo odpovedanie na e-maily, vďaka ktorým bude váš mozog v pohotovosti, keď skutočne potrebuje čas na odpočinok. Takže, vypnite obrazovky hodinu pred spaním a urobte niečo viac relaxačné, než podľa vás nastane čas na spánok.

 

3.DOVOĽTE, ABY LIEČBA AKNÉ ÚČINKOVALA POČAS NOCI

Doprajte svojej pokožke rozmaznávanie pred spaním. Dôkladne vyčistite pokožku pleťovou vodou na mastnú pleť a vyčistite ju vhodnými prípravkami a doplňte tonikom pre stiahnutie pórov, následne aplikujte špeciálny hydratačný krém. Raz až dvakrát týždenne používajte masku s hĺbkovým čistiacim účinkom. Spánok je najvhodnejšia doba pre regeneráciu pokožky a preto využite čas a nechajte pôsobiť vhodné prípravky. Po vyčistení a hydratovaní naneste krém a čakajte na zázrak, ktorý nastane počas noci.

Retinol je čoraz obľúbenejšou ingredienciou v starostlivosti o pokožku so sklonom k stopám po akné. Účinkuje tak, že obnovuje bunky pokožky a sťahuje póry. Aplikácia sa odporúča na noc, pretože obnova buniek je najrýchlejšia počas spánku. Nová vytvorená pokožka je jemná a citlivá na slnko, takže pri použití produktov s retinolom nezabudnite použiť denný krém s vysokým SPF (50+).

 

4. PRAVIDELNE VYMIEŇAJTE OBLIEČKY NA VANKÚŠOCH

Na obliečkach na vankúše - rovnako ako na štetcoch na make-up, utierkach a uterákoch - sa môžu hromadiť nečistoty, olej a mikróby. Tieto sa prenášajú na vašu pokožku a môžu byť zodpovedné za upchaté póry a nové ohniská akné. Ak máte pleť so sklonom k akné večer pred spaním si vyčistite pleť a obliečky na vankúše vymieňajte aspoň dvakrát týždenne.

 

5. PREDĹŽTE SI SPÁNOK

Väčšina štúdií naznačuje, že vhodná dĺžka spánku je medzi siedmimi až deviatimi hodinami. Kedy musíte vstať, aby ste sa mohli poriadne naraňajkovať, obliecť a odísť do práce? Počítajte to odzadu, aby ste zistili, kedy musíte zaspať, a potom pridajte ďalších 30 minút kým naozaj zaspíte. Ak sa teda potrebujete zobudiť o 7:00 ráno, buďte v posteli do 22:30 večer.

 

 

VHODNÉ PRODUKTY PRE VAŠU VEČERNÚ RUTINU 
STAROSTLIVOSTI O AKNÓZNU PLEŤ

V boji s akné sa dôrazne odporúča o pleť pravidelne starať, predovšetkým si ju dokonale večer vyčistiť. Laboratóriá La Roche-Posay sú hrdé na svoj rad prípravkov špeciálne určených na starostlivosť o pleť so sklonom k akné.

  • EFFACLAR ČISTIACI PENIVÝ GÉL vytvára bohatú krémovú penu, ktorá sa ľahko opláchne. Tento čistiaci prípravok je obohatený o kyselinu salicylovú, ktorá reguluje vznik kožného mazu.
  • EFFACLAR pleťové tonikum je mikro-exfioliačné adstringentné pleťové tonikum s LHA na reguláciu kožného mazu a stiahnutie pórov pre jemnejšiu a rovnomernejšiu štruktúru pokožky.
  • EFFACLAR ZMATŇUJÚCA MASKA PRE KONTROLU SÉBA je hĺbkovo čistiaca maska, ktorá pomáha uvoľniť póry, absorbovať nečistoty a regulovať kožný maz. Aplikujte raz alebo dvakrát týždenne po vyčistení pleti.
  • EFFACLAR K (+) je antioxidačný, hydratačný krém, ktorý reguluje kožný maz, kontroluje lesk a uvoľňuje póry, čo z neho robí ideálne ošetrenie na akné pre dospelých.
  • EFFACLAR Duo+M je komplexný pleťový krém na pleť so sklonom k akné dospievajúcich. Svieži gél-krém s antibakteriálnym účinkom pomáha korekcii akné, reguluje produkciu kožného mazu a zamedzuje vznik stôp po akné.

Objavte viac  La Roche-Posay produkty starostlivosti o vašu problematickú pleť.

Objavte lekárske ošetrenie na liečbu akné TU. Pýtate sa, ako sa zbaviť a predchádzať akné? Kliknite TU pre všetko čo potrebujete vedieť.

 
1A. Green et al. Evening light exposure to computer screens disrupts human sleep, biological rhythms, and attention abilities. Chronobiology International. Vol. 34, May 26, 2017, p. 855. doi: 10.1080/07420528.2017.1324878

PRAVDA
ALEBO MÝTUS?

 

ČOKOLÁDA JE PRE PLEŤ
SO SKLONOM K AKNÉ ŠKODLIVÁ.

MÝTUS

Spoľahlivé dôkazy o tom, že by mala čokoláda vplyv na akné, nie sú k dispozícii. Každý je ale iný, takže u niektorých osôb by k zhoršeniu akné viesť mohla. Horká čokoláda v skutočnosti obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré sú pre pleť prospšné.
Zistiť viac

MASTNÉ JEDLÁ
ROVNÁ SA MASTNÁ POKOŽKA.

MÝTUS

bežný mýtus o akné je to, že konzumácia mastných jedál vedie k zvýšeniu tvorby kožného mazu v póroch. Medzi týmito dvomi javmi v skutočnosti neexistuje žiadna spojitosť. Strava bohatá na nasýtené mastné kyseliny môže podporovať vznik mikrozápalov vo všetkých orgánoch ľudského tela, teda aj v pokožke. Stručne povedané, slanina a hranolky akné nespôsobia, ale pre celkové zdravie je rozhodne lepšie voliť striedmosť.
Zistiť viac

CUKOR MÔŽE
AKNÉ ZHORŠOVAŤ.

PRAVDA

Najnovšie štúdie ukázali, že potraviny s vysokým glykemickým indexom, ktoré spôsobujú zvýšenie hladiny krvného cukru, môžu tiež zhoršovať akné. Vieme, že sa to ľahšie povie, ako urobí, ale pre podporu zdravia pokožky je dobré sa vyvarovať sladkostí, sladkých nápojov a potravín z bielej múky. Vhodné je konzumovať potraviny s vlákninou, napr. celozrnné výrobky a strukoviny.
Zistiť viac

VYTLÁČANÍM PUPIENKOV
SI NEPOMÔŽETE, SKÔR NAOPAK.

PRAVDA

Aj keď sa vytlačenie pupienka môže javiť ako rýchle riešenie, vo finále to stav pokožky so sklonom k akné skôr zhorší, pretože môže dôjsť k poškodeniu infikovaného folikulu a k rozvoju zápalu. Prstami si do ranky navyše môžete zaniesť ďalšiu infekciu.Vytláčanie akné je zlozvyk a každého zlozvyku je najlepšie sa zbaviť!
Zistiť viac

NÁŠ ZÁVÄZOK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostné normy, ktoré prekonali medzinárodné predpisy pre kozmetiku.

100 % PRÍPRAVKOV
TESTOVANÝCH NA ALERGIE

Pozrieť viac
Jediná podmienka = žiadne alergické reakcie
Ak zaznamenáme čo i len jediný prípad alergie, vraciame sa do laboratórií a upravujeme zloženie produktu.

IBA TO NEVYHNUTNÉ
A V SPRÁVNEJ DÁVKE

Pozrieť viac
Naše prípravky, vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a toxikológmi, obsahujú iba nevyhnutné ingrediencie v správnej účinnej dávke.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTOVANÉ
NA VEĽMI CITLIVEJ PLETI

Pozrieť viac
Tolerancia našich prípravkov je overená na najcitlivejšej pleti: reaktívnej, alergickej, so sklonom k akné, atopickej, poškodenej alebo oslabenej liečbou rakoviny.

OCHRANA ZLOŽENIA
PO CELÝ ČAS

Pozrieť viac
Vyberáme len obaly s tou najlepšou ochranou, aby sme použili iba nevyhnutné konzervačné látky, ktoré zaručujú zachovanie tolerancie a účinnosti po celý čas.

AJ NA TOTO MÁME
ŠPECIÁLNY RAD PRÍPRAVKOV
 

EFFACLAR je kompletný rad pre riešenie nedokonalostí pleti, ktorý s vysokou účinnosťou cieli na všetky fázy jej životného cyklu a zároveň zaisťuje dokonalú toleranciu.