AKO PREDCHÁDZAŤ AKNÉ
A ZNÍŽIŤ JEHO VÝSKYT? PRAVIDELNÝM ČISTENÍM PLETI

Article Read Duration 5 min. čítania

Jednou z najčastejšie kladených otázok týkajúcich sa starostlivosti o pleť je: ,,Ako sa zbaviť akné?" Pravidelné čistenie pleti so správnymi prípravkami je nevyhnutnou súčasťou liečby akné. Je dôležité ráno aj večer odstrániť z pokožky maz a nečistoty, ktoré blokujú póry a hromadia v nich baktérie. To umožňuje pokožke prirodzenú regeneráciu a minimalizuje riziko vzniku nových ohnísk akné.

PRVÝ KROK STAROSTLIVOSTI O VAŠU AKNÓZNU PLEŤ?

ČISTENIE PLETI HNEĎ RÁNO MÔŽE POMÔCŤ ZBAVIŤ SA AKNÉ

Cez noc, keď spíme, sa na povrchu pokožky hromadí kožný maz a odumreté bunky, ktoré majú potenciál upchávať póry a vytvárajú tak ideálne podmienky na tvorbu akné. Preto je prvým krokom vášho režimu liečby akné jemné ranné čistenie micelárnou vodou alebo prípravkom na akné. Obzvlášť prospešné sú výrobky s kyselinou salicylovou na akné. Po rannom prípravku proti pórom použite pleťový krém na aknóznu pleť s klinicky overenými účinnými látkami na odstraňovanie akné ako je EFFACLAR Duo+M.

JE DÔLEŽITÉ ČISTIŤ
AKNÓZNU PLEŤ PRED SPÁNKOM

AKO VEČERNÉ ČISTENIE PLETI POMÁHA S ODSTRÁNENÍM AKNÉ
A PREDCHÁDZAŤ MU? 

Bez ohľadu na to, koľkokrát nám bolo povedané, aby sme si pred spánkom dôkladne vyčistili pokožku, všetci sme sa už asi previnili tým, že sme padli do postele bez toho, aby sme to urobili! Večerné čistenie je však obzvlášť dôležité, ak máte pleť so sklonom k akné.

Ak neodstránite prebytočný maz, make-up a ďalšie nečistoty, riskujete, že sa vám cez noc zanesú póry. Upchaté póry podporujú hromadenie kožného mazu, ktoré môže viesť k novým škvrnám. To zasa bráni obnove pokožky vrátane vytvárania nových kožných buniek - čo by mohlo viesť k urýchleniu viditeľných známok starnutia. Vaša pokožka sa počas spánku prirodzene obnovuje. Proces regenerácie cez noc dáva vašim prípravkom starostlivosti o aknóznu pleť šancu čarovať.

VAŠA RUTINA ČISTENIA O AKNÓZNU PLEŤ

Dôsledná ranná a večerná rutina čistenia pleti zníži pravdepodobnosť prepuknutia akné.

Každé ráno si dôkladne vyčistite tvár, aby ste odstránili maz a odumreté bunky a večer odstráňte make-up a nečistoty.Používajte jemnú micelárnu čistiacu vodu na vatový tampón, ďalej použite špeciálny penivý prípravok na aknóznu pleť na odstránenie mazu a baktérií, ktorým sa dobre darí v mastných podmienkach pokožky. Venujte zvýšenú pozornosť v oblasti T-zóny, okolo nosa, brady a všetkých štrbín, kde sa hromadí maz po dobu asi 20 až 30 sekúnd. Opláchnite teplou, nie horúcou vodou. Ak používate uterák na tvár alebo mušelín, uistite sa, aby boli každý deň čisté. Jemne si vysušte tvár čistým uterákom (nie telovým uterákom zo sprchy).

Maska na akné je ideálna na obohatenie ošetrenia akné ako upokojujúci prípravok na čistenie pórov. Používajte raz alebo dvakrát týždenne.

Po čistení vždy naneste vhodný hydratačný krém na rehydratáciu pokožky. Ak používate lokálne krémy proti príznakom akné, naneste ich po vyčistení na zvlhčenú pokožku. Zvýšia tak účinok tým, že budú fungovať v súlade s procesom prirodzenej regenerácie pokožky a poskytnú maximálny úžitok.

 

VYBERTE SI SPRÁVNY HYDRATAČNÝ KRÉM NA AKNÉ

Ľudia trpiaci akné a mastnou pokožkou by sa mali rozhodnúť pre hydratačný krém na báze vody, aby sa predišlo zhoršeniu škvŕn. Ak je však váš typ pleti normálny alebo zmiešaný, hydratačný krém na báze oleja je v poriadku - nepoužívajte ho však príliš veľa. Dobré je tiež ubezpečiť sa, že váš hydratačný krém obsahuje glycerín, aby vaša pokožka zostala hydratovaná.

 

MÁM POUŽÍVAŤ KYSELINU SALICYLOVÚ NA AKNÉ?

Určite áno. Ak máte pleť so sklonom k akné, hľadajte hydratačný krém s primeranou koncentráciou kyseliny salicylovej a LHA. Mierne exfoliačné vlastnosti týchto aktívnych zložiek pomôžu udržiavať pokožku čistú.

 

ČO OŠETRENIE PLETI RETINOLOM?

Retinol je ďalšou skvelou účinnou látkou na liečbu akné. Pôsobí keratolyticky, čím odstraňuje odumreté bunky pokožky z povrchu pokožky a uvoľňuje póry. Zvyšuje sa tak premena buniek, čo pomáha v boji proti prejavom akné. Aplikácia retinolu pred spaním môže výrazne zabrániť prepuknutiu akné počas dňa. Nové bunky však môžu byť citlivé na účinky slnečného žiarenia, takže pri použití krému s retinolom nezabudnite na použitie prípravku s SPF faktorom. Retinol je obzvlášť vhodný na ošetrenie akné u dospelých.

4 VYNIKAJÚCE PRÍPRAVKY
NA ODSTRÁNENIE AKNÉ

Laboratóriá La Roche-Posay vyvinuli celý rad špeciálnych prípravkov určených na zmiernenie akné a prevenciu vzniku ohnísk akné. S týmito produktmi vo vašej kúpeľni môže byť čistenie pokožky so sklonom k akné také jednoduché ako 1-2-3-4.

Odstráňte make-up, špinu a nečistoty čistým bavlneným tampónom namočeným v EFFACLAR Micelárnou vodou. Tento jemný čistiaci prípravok obohatený termálnou vodou La Roche-Posay, odstráni nečistoty a kožný maz z povrchu pokožky bez narušenia jej jemnej rovnováhy.

V dlaniach zmiešajte malé množstvo čistiaceho krému EFFACLAR Čistiaci krém s teplou vodou, až kým nenapení. Penu vmasírute do tváre a venujte obzvlášť pozornosť problémovým oblastiam. Pridaná kyselina salicylová odstraňuje nadbytočný maz a zanecháva vaše póry čisté. Opláchnite teplou vodou a osušte čistým uterákom.

Raz alebo dvakrát týždenne aplikujte po čistení upokojujúcu a čistiacu masku EFFACLAR Zmatňujúca maska. Jemne naneste a nechajte masku pôsobiť päť minút. Potom ju opláchnite teplou vodou.

Hneď ako si jemne osušíte tvár dosucha, použite malé množstvo EFFACLAR Duo+M. Tento úžasný prípravok obsahuje viaceré aktívne zložky, ktoré poskytujú úplnú hydratáciu, znižujú tvorbu kožného mazu, pomáhajú kontrolovať množenie a šírenie baktérií, znižujú začervenanie, stopy a nedokonalosti a stimulujú regeneráciu pokožky.

Kliknite SEM pre všetko čo potrebujete vedieť o mastnej pokožke a akné.

Pre informácie o príčinách vzniku akné, kliknite SEM.

Pre viac informácií o starostlivosti o aknóznu pleť kliknite SEM.

PRAVDA
ALEBO MÝTUS

ČOKOLÁDA JE PRE PLEŤ
SO SKLONOM K AKNÉ ŠKODLIVÁ.

MÝTUS

Spoľahlivé dôkazy o tom, že by mala čokoláda vplyv na akné, nie sú k dispozícii. Každý je ale iný, takže u niektorých osôb by k zhoršeniu akné viesť mohla. Horká čokoláda v skutočnosti obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré sú pre pleť prospšné.
Zistiť viac

MASTNÉ JEDLÁ
ROVNÁ SA MASTNÁ POKOŽKA.

MÝTUS

bežný mýtus o akné je to, že konzumácia mastných jedál vedie k zvýšeniu tvorby kožného mazu v póroch. Medzi týmito dvomi javmi v skutočnosti neexistuje žiadna spojitosť. Strava bohatá na nasýtené mastné kyseliny môže podporovať vznik mikrozápalov vo všetkých orgánoch ľudského tela, teda aj v pokožke. Stručne povedané, slanina a hranolky akné nespôsobia, ale pre celkové zdravie je rozhodne lepšie voliť striedmosť.
Zistiť viac

CUKOR MÔŽE
AKNÉ ZHORŠOVAŤ.

PRAVDA

Najnovšie štúdie ukázali, že potraviny s vysokým glykemickým indexom, ktoré spôsobujú zvýšenie hladiny krvného cukru, môžu tiež zhoršovať akné. Vieme, že sa to ľahšie povie, ako urobí, ale pre podporu zdravia pokožky je dobré sa vyvarovať sladkostí, sladkých nápojov a potravín z bielej múky. Vhodné je konzumovať potraviny s vlákninou, napr. celozrnné výrobky a strukoviny.
Zistiť viac

VYTLÁČANÍM PUPIENKOV
SI NEPOMÔŽETE, SKÔR NAOPAK.

PRAVDA

Aj keď sa vytlačenie pupienka môže javiť ako rýchle riešenie, vo finále to stav pokožky so sklonom k akné skôr zhorší, pretože môže dôjsť k poškodeniu infikovaného folikulu a k rozvoju zápalu. Prstami si do ranky navyše môžete zaniesť ďalšiu infekciu.Vytláčanie akné je zlozvyk a každého zlozvyku je najlepšie sa zbaviť!
Zistiť viac

AJ NA TO MÁME
ŠPECIÁLNY RAD PRÍPRAVKOV

EFFACLAR je kompletný rad prípravkov poskytujúcich riešenie v boji proti akné, nedokonalostiam pleti, ktoré cielia na všetky fázy vzniku akné s vysokou účinnosťou a výbornou toleranciou.